*Fabulous Five* Waarom het hebben van kinderen zo tof is!

Reden nummerrrrrr 1! Je kunt oh zo heerlijk in je bubble kruipen…

Vond je het voorheen lastig om echt ‘in het moment’ te leven en kostte het je moeite om even aan niets anders te denken? Dat gaat met kinderen helemaal vanzelf. Met je kleintje in je armen die in zijn slaap gekke bekjes aan het trekken is of voor het eerst ontdekt handen te hebben. Jouw peuter die probeert te springen of danst op zijn favoriete liedje. De spanning op het koppie van je kleuter die naar school gaat of in het diepe mag zwemmen…. Dat is puur genieten vanuit je hart en daar heb je geen mindfullness workshop voor nodig om te leren ervaren!

2 Je herleeft je eigen jeugd
Sprookjeswonderland, de Efteling, Ballorig, Julianatoren, Linnaeushof, dierentuinen, Euro Disney en noem nog meer parken op waar je al jaren niet meer geweest was, maar nu eindelijk weer een goede reden hebt om te bezoeken. En dan hebben we het nog niet eens over alle spelletjes die je met je kiddies kunt spelen of kleurplaten/knutsels waar jullie samen (lees: jij!) uren aan werken. Alles waar je vroeger zo van genoten hebt doe je gewoon lekker weer!
Oh ja en natuurlijk alle Disney films die je op een regenachtige zondagmiddag samen in bed kunt bekijken. Love it!

3 Waardering van Me-time
De spaarzame tijd die je dan ook echt helemaal voor jezelf hebt voelt 10000000 keer fijner aan. In je eentje boodschappen doen kan al voelen als een heerlijkheid. Laat staan wanneer je zonder kids uit eten bent, van de sauna geniet, een kappertje pakt ÓF een weekendje (of langer!?) weg gaat. En natuurlijk is het daarna ook dubbel zo leuk om ze weer te zien!

4 Nóg verliefder op je lief
De eerste keer dat je je geliefde met jullie guppekoppie in de armen ziet zul je nooit meer vergeten. En het blijft genieten om je je partner in een heel andere rol te zien dan voorheen. Tegen die zorgzame en verliefde blik kan geen duur cadeau tegenop, want om jouw lief als ouder te zien is onbetaalbaar. Die gemeenschappelijke passie die jullie voelen voor je kleintje zorgt voor een verrijking van de relatie en een band voor het leven.

5 Altijd een legale reden om te laat te komen of af te zeggen
Of het nu een smoesje is of niet; je komt sowieso geloofwaardig over wanneer je de kinderen als schuldige aanwijst als reden dat je te laat bent of niet op een feestje kunt komen. Geen oppas, net een poepluier voor vertrek, beetje ziekies, slaapt nog, etc, etc. Mensen met kids begrijpen je sowieso en degenen zonder kunnen zich er vast ook wel iets bij voorstellen en/of leven met je mee.

En nog een toetje toe: Verplicht pas op de plaats nemen
Haastte je voorheen door het leven en plande je al je dagen vol? Dan wordt je nu automatisch teruggefloten. Er komt op een heel natuurlijke manier veel meer rust en regelmaat in je leven en dat kan voor mensen die de neiging hebben teveel hooi op de vork te nemen zeer verhelderend werken. De tijd die je hebt spendeer je aan de mensen en dingen die er echt toe doen en je leert nog beter je echte vrienden kennen.

Note: Een hele hele dikke knuffel voor alle lieverds die dit ook heel graag zouden willen, maar bij wie het onverhoopt (nog!?!) niet mag lukken…

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: