Babykamerstress!? Hoog tijd voor inspiratie!

Inmiddels ben ik 31 weken zwanger en de tijd begint nu toch wel te dringen. Ook mijn buik wordt steeds dikker. Hartstikke leuk natuurlijk! Maar wanneer je nog een kamertje moet gaan inrichten is zo’n big belly niet super handy. Ik moet zeggen dat er toch lichtelijk babykamerstress ontstaat!

Laat ik eerlijk zijn; wij zijn nogal van ‘alles op het laatste moment’. Nou ja, mijn man vooral. Ik als turbo control freak moest daar enorm aan wennen in het begin. Mijn man presteerde het om een dag voor vertrek een huis te boeken voor de wintersport…een vakantie met 8 personen….op het laatste moment. Het zweet brak me uit, whaha! Maar het was een prachtig huis met alles erop en eraan. Bizar genoeg lukt het hem iedere keer weer om alles op het laatste moment te fixen. Inmiddels zie ik het als een talent en ben ik ook een stuk relaxter geworden. Misschien zelfs wel een beetje te relaxed…want eigenlijk moet alles voor de babykamer nog gebeuren. Oepsie!

Bij Lauren ging dat heel anders. Ik denk dat ik toen mijn control freak skills nog wat beter onder controle had (powerrrrr) Vanaf het begin struinde ik heel internet af naar leuke websites en ideeën en ik wist precies wat ik mooi vond en wilde! Oudroze in combi met wit en antraciet. Lieve meubeltjes, schattige witte vitrage, een oude rieten poppenwagen en heeeeeel veel konijnen accessoires. En nee dan niet de Nijntje acccessoires 😉 Ik kon niet wàchten en met 22 weken waren de meubels besteld, de wanden geschilderd en de accessoires stonden klaar. Ik was verliefd en liep iedere dag meerdere keren even binnen.

image

Gelukkig bestaat er internet en is daar heeeeeel veel te vinden rond de inrichting van hippe en trendy babykamertjes en kinderkamers! Hoeraaaaaa! Tja en dan ga ik  googlen. Maar wat zoek ik deze keer eigenlijk… welke kleuren zijn hip en leuk en passen bij ons? Wil ik weer een schattig en lief kamertje of juist een hip en stoer kamertje?

Maar wat als je het geslacht nog niet weet, hoe ga je het dan inrichten? Of wil je het juist neutraal? Allemaal keuzes die je mee kunt nemen in het zoeken naar inspiratie.

Wat ik toch wel fijn vind is dat we weten dat we een meisje krijgen. Dat scheelt me een hoop zoeken. De afdeling ‘jongenskamers’ kan ik skippen, pfffff. Stresspuntje minder.

image

Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik de volgende super leuke websites tegen! Ik wil ze dan ook graag met jullie delen. Mijn top 5 websites voor inspiratie:

  1. http://www.kinderkamerstylist.nl is mijn absolute nummer 1 wat betreft de inrichting van een baby -of kinderkamertje. Heel veel verschillende stijlen en sferen, prachtige accessoires en links naar de sites waar je alles kunt vinden. Ik word helemaal blij van deze website!
  2. http://www.cozykidz.nl is nog zo’n ontzettend leuke website met heel veel ontzettend leuke en hippe ideeën, meubels en accessoires.
  3. http://www.minime.nl is ook een hele trendy website. Absoluut de moeite waard om een kijkje op te nemen.
  4. http://www.psikhouvanjou.nl is dé site voor allemaal leuke accessoires en aanvulling voor de baby -of kinderkamer. Je kunt daar alles vinden wat op dit moment hip en happening is!
  5. http://www.loods5.nl. Één van mijn favoriete winkels. Niet alleen voor de baby -of kinderkamer hoor maar eigenlijk gewoon voor je hele huis. Ik kan daar uuuuren rondlopen en mijn ogen uit kijken! Ik ben hier dan ook goed geslaagd.

En vergeet niet al die ontzettend leuke accounts op instagram met zelfgemaakte accessoires. Homemade, gemaakt met veel liefde. Ik ben er dol op!! Houseofoelie bijvoorbeeld. Té leuk! of wat dacht je van mevrouwaardbei. Ook zo leuk!

Inmiddels ben ik al een aardig eindje met het kamertje van onze beeb. En het grappige is dat het toch anders is geworden dan dat ik in mijn hoofd had! De commode moet nog verkast worden van Lauren haar kamer naar die van ons mini-schaapje, de gordijnen moeten nog gekocht en opgehangen worden en de lamp ook. En natuurlijk moeten er nog wat accessoires bij! Waar ik het meest blij mee ben?? Met mijn fantastische kleed en de zebrakop van vilt van Loods 5! Het wordt wel wat, al is het op het laatste moment. Blijkbaar presteren we toch het beste onder druk 😉

Processed with MOLDIV

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (36 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (1,5) en hoopt eind februari 2017  te bevallen van een tweede dochtertje. Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

 Disclaimer:

Annette en haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

. image

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

2 reacties op ‘Babykamerstress!? Hoog tijd voor inspiratie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: