TEAM meeting MOMspiration: ons kerstbedrijfsuitje met alles erop en eraan.

Eindelijk was het vandaag dan zover: onze MOMspiration meeting! En niet zomaar een meeting, maar gezellig met onze kiddo’s erbij. Aan het begin van de middag gooiden we onze auto’s vol en reden we naar Enkhuizen voor een heerlijke middag SprookjesWINTERwonderland! Ben je benieuwd hoe onze middag eruit zag? Lees dan gauw verder!

Lauren en ik waren er al op tijd. Dat is ook niet zo vreemd, voor ons was het een stukje korter rijden. Bij aankomst had ik al snel door dat het súper druk was. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. We parkeerden een stuk verder, liepen het terrein op en sloten netjes aan in de rij. Eenmaal een kaartje gekocht, konden we naar binnen. Het grote plein was prachtig versierd met een mega grote kerstboom vol lichtjes en kerstballen. Prachtig! Lauren ging heerlijk aan de wandel en ik hobbelde er achteraan. Het zonnetje scheen, het was nu al een heerlijke middag!

image

Na een tijdje besloot ik dat het tijd werd dat Lauren weer in de buggy ging. Annette zou er bijna zijn met de girls en wij zouden op het bankje wachten. Nou mooi niet dat Lauren dat wilde en ze zette het op een krijsen. Ik pakte gelijk mijn noodmiddelen (lees: knuffel en speen) en Lauren ging hiermee akkoord.

En ja hoor, daar was Annette met haar meiden! Wat een onthaal, dikke tranen over haar wangen. Ik zei tegen Annette: ‘Nou wat lief, wat een emotioneel onthaal!’ Maar al snel bleek dat niet de reden te zijn voor haar tranen. Een mevrouw op de parkeerplaats vond het nodig om uit haar dak te gaan tegen Annette omdat haar dubbele kinderwagen ‘in de weg stond’. De vrouw was woest en ging tekeer. Bizar…en dat in een sprookjespark waar het vooral draait om kinderen. Jammer…de vrouw had ook gewoon een handje kunnen helpen..just saying.

De tranen werden geveegd en we huppelden het park in. Pippa nog half slapend en Lauren die ook wat stil was. Jools zag de trein en wilde daar dolgraag in! En wat is er leuker dan een blij kind? Niks natuurlijk! Dus op naar de trein. Eenmaal bij de trein haalden we de kids uit de wagens. Ik dacht: ‘…wat ruik ik..?’ Oh (letterlijk) kak. Lauren moest een schone luier, en wel NU. Dus hup (sorry Jools) op naar de wc’s en even snel verschonen. Maar dat ‘even snel verschonen’ verliep een beetje anders.

img_9925

Vanuit het verschoonhok brulde ik: ‘ANNETTE!!! I need help. NOW!’ Okay. Ik had een serieus #poeptotaanhetplafond probleem. Het was me dan ook gelijk helder waarom Lauren niet meer in haar buggy wilde zitten, arm kind. En, natuuuuurlijk was ik juist op deze dag een extra set kleding vergeten. Zal je altijd zien hè, heb je het nodig, is het er niet…zucht. Anyway, mijn reddende engel Annette had een extra set kleding mee en na flink poetsen en wassen had Lauren weer schone, warme kleertjes aan.

Poging nummer 2: op naar de trein! Een waar feestje door het park en 5 blije gezichtjes in een wagon. Wat een heerlijk knus, kneuterig en overzichtelijk park is dit zeg. En wat leuk dat het nu ook helemaal in kerst/wintersferen is. Dat maakt het nog gezelliger! We besloten dan ook lekker lang te blijven zodat we konden genieten van alle mooie lampjes en gezelligheid.

Ik weet nou niet wie er meer genoten van het sprookjesbos: Annette en ik of de meiden. Wat ontzettend schattig zeg, de kleine huisjes met daarin de sprookjes die verteld werden met bewegende poppen en liedjes. De kinderen en ook wij keken onze ogen uit. En ook deze huisjes waren in kerstsferen gebracht (wat een klus om die mini huisjes zo leuk te versieren!)

Tussendoor genoten we nog van een heerlijke chocolademelk met slagroom. De meisjes smulden van hun paddenstoelentaartjes en wij konden even lekker bijkletsen zonder dat we achter de kids aan moesten rennen 😉 We hadden een hoop bij te kletsen! We hadden elkaar tenslotte voor het laatst gezien toen we zwanger waren van Lauren en Pippa.

Opgeladen en wel gingen we weer verder. De tijd vloog voorbij en Jools wilde nog heeeeel graag in de bootjes. De bootjes waar zowel Annette en ik als kind ook in gezeten hebben. Zeg je sprookjeswonderland, dan denk je gelijk aan de lieveheersbootjes! We moesten er even voor in de rij staan (logisch want wie wil er nu niet in deze leuke bootjes) maar dat maakte natuurlijk niks uit! Lauren sliep inmiddels al bijna en Jools en Pippa klommen gauw in hun bootje. Dat was genieten!

De start van onze middag was wat turbulent maar hé, wij laten onze dag natuurlijk niet verpesten. We hebben enorm genoten in dit super gezellige park. Zeker een aanrader om eens naar SPROOKJESWONDERLAND te gaan.

 

Eenmaal op de terugweg sliep Lauren direct. Bij Annette liep het iets anders…iets met een stuiterende peuter en dreumes…zie hieronder. Sterkte Annette! 😉 xx

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (36 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (1,5) en hoopt eind februari 2017  te bevallen van een tweede dochtertje. Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

 Disclaimer:

Annette en haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

. image

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: