Ik kan niet met je maar ik kan ook niet zonder je…

Dinsdagochtend, 9 uur. Een nieuwe werkdag voor de boeg! Ik heb er zin in, weer volop aan de slag met mijn leerlingen. Ik leg mijn spullen in het kantoor en loop naar het keukentje om een lekkere kop thee te zetten. Ik loop langs het tafeltje waar een zak snoepkrijtjes open staat en in een reflex stop ik er één in mijn mond. Kak.. volgens mij had ik vandaag met mezelf afgesproken nu écht op te gaan letten wat ik eet en snaai… Een goeie start dus, mèhh…. Vandaag was trouwens poging nummer 1865034 denk ik?

IMG_2568

Het is nu 15 weken geleden dat ik bevallen ben van Pippa. Na de bevalling had ik me voorgenomen om nu echt, echt écht goed op mijn eten te gaan letten. Niet dat ik tijdens mijn zwangerschap zo los gegaan ben, dat valt reuze mee. Maar na twee zwangerschappen achter elkaar is er toch wel wat blijven plakken. Geen ramp hoor, ik denk dat de meeste vrouwen dat hebben en dat dat ook wel okay is. Maar er zit zo’n stemmetje in mijn hoofd. Zo’n knaagstemmetje die zegt: “Weet je nog? Weet je nog hoe in shape je was voordat je kids kreeg? Hoe slank je was? En vooral, hoe fit je was?” Ùhm ja, dat weet ik echt nog wel. En als ik dan die foto’s voorbij zie komen… Ik kan je vertellen, die zwangerschapskilo’s zijn hardnekkig! En daarnaast heb ik gewoon een turbo haat-liefde verhouding met lekkerrrr eten. I LOVE food! Ik ben niet het junkfood type, dat dan weer niet. Maar gewoon, lekker eten. Sushi, tapas, lekkere lunch hier, smakelijk broodje daar. Oh én chocola. Tony en ik houden van elkaar! Maar ik heb ook een zeer goede band met alle andere soorten chocola. Zij trouwens ook met mij.

IMG_2566

Ja ik ben een happy mommy en JA ik ben okay precies zoals ik ben. Dat is ook wat ik altijd tegen anderen zeg “Je bent goed, precies zoals je bent!” Maar hé, wat zou het fijn zijn als ik me daarnaast ook weer een stuk fitter zou voelen want ik weet nog precies hoe fit ik me voelde toen ik nog lekker veel sportte en niet alles at wat ik tegen kwam. En toen was ik ook happy.

Dus tja… WERK AAN DE WINKEL! Maar HOE ga ik het volhouden? HOE ga ik die kilo’s eraf krijgen? HOE ga ik ervoor zorgen dat mijn onderarmen niet meer mee zwaaien wanneer ik mijn kiddies uitzwaai op het kinderdagverblijf? En mijn hips, they don’t lie. HOE ga ik dat aanpakken?

You know what? Ik weet de antwoorden al lang hierop. Want ik ken die antwoorden nog van voordat ik zwanger werd. Ik moet mezelf gewoon een schop onder mijn bolle bips geven. Discipline my lady! Hup, sporten met mijn ziel en niet alles eten wat ik lekker vind (want dan blijf ik eten haha). Maar toch is het me nog steeds niet gelukt.

IMG_2565

Ik vraag me ook wel eens af hoe andere moeders dat doen. De dagen zijn druk en vol met twee kleine kids, een baan, een huishouden, sociale activiteiten en verplichtingen. Wanneer in de vrede moet ik dan sporten!? Maar, als zij het kunnen, dan moet ik dat toch ook kunnen?

Tips ladies, ik kan wel wat tips gebruiken. Herkennen jullie deze struggle? En hoe pakken jullie dit aan?

Goed. De dag begon vandaag dan wat minder goed door meteen te gaan snaaien maar na het schrijven van mijn blog sta ik weer op scherp. Poging nummer 1865035.

Let’s do this! Who’s with me?!

 

Volgen jullie al onze avonturen al via Instagram? Kijk op lieve_lauren_en _pippa

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (37 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (2) en Pippa (0). Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Een reactie op “Ik kan niet met je maar ik kan ook niet zonder je…

  1. Wij hebben op de sportschool kidneropvang. De kinderen hebben een toptijd bij “het clubhuis” en wij kunnen doordeweeks lekker sporten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: