7 Tips om Gezond en Gezellig Uit Eten te Gaan met (Kleine) Kids

Precies vandaag zijn we 3 maanden aan het reizen door Zuid Afrika, Namibië & Botswana. En oh: Het voelt nog steeds zoooo goed! Samenzijn met de allerliefsten en iedere dag genieten van de mooiste stukken van deze wereldbol. Maar natuurlijk kom je ook wat uitdagingen tegen wanneer je zo lang op reis bent. Een van de dingen waar we vooral in het begin tegenaan liepen was uit eten gaan. Dat doe je wanneer je op vakantie/reis bent best vaak en je wilt niet altijd maar je kids vanachter een iPad kipnuggets laten eten. Inmiddels zijn we best wel een beetje experts geworden om gezond en gezellig uit eten te gaan en speciaal voor jullie zetten wij 7 tips op een rijtje.

1: Laat de iPad lekker thuis en stop heerlijk old skool wat spelletjes, kleurpotloden en papier in je tas. Onze favorieten zijn Uno, Snakes & Ladders (Paw Patrol versie), Regenwormen, Kamertje Verhuur, Mini Loco, Boter Kaas en Eieren, Pictionary, Lego en zelf kleurplaten maken. Zo leuk om dit samen te doen. De kids smullen van deze volledige aandacht! Tegelijkertijd laat jij jezelf verwennen door het personeel van het restaurant met lekkere hapjes en drankjes. Kom.Maar.Door.

 

Sommige restaurants zijn zo kindvriendelijk dat je niet eens zelf vermaak mee hoeft te nemen. Hoe leuk is het wanneer de kids entertaint worden door zelf pizza te mogen maken of wanneer er een speelhoek/tuin is??

IMG_9967

2: Maak een Oer-Hollandse vroege reservering. Uurtje of 5 als dat kan. Dan ben je nog net voor de grote drukte en wordt het niet zo megalaat voor je kids. Lees: dan zijn ze nog een beetje te ‘houden’ voordat ze moe en vervelend worden. En jij zelf ook.

3: Wanneer er een speciale kinderkaart is, bestaat deze zo goed als altijd uit allerlei gefrituurde shizzle. Daar is op z’n tijd helemaal niets mis mee, maar vooral op vakantie wil je natuurlijk niet dat je kids dagelijks deze meuk wegwerken. Daarom vragen wij voor onze kids regelmatig 2 lege bordjes en bestellen wat bijgerechten zoals verschillende groenten en rijst. We maken het bordje mooi op met sperzieboontjes, zoete aardappel (patat), broccoli, wortel, tomaat, rijst en (eventueel) een stukje vis of vlees. Wat drinken betreft bestellen we een grote fles water en schenken dit in een mooi (wijn)glas. Feest!


4: Praat met je kinderen over eten: Welke kleuren zie je? Waar komen deze groenten vandaan? Ken je iemand die groente of fruit verbouwd? Hoe gaat dat? Hoe lang duurt het proces van zaadje tot groente of fruit? Waarom is het zo goed en belangrijk om groente en fruit te eten? Met deze kennis wordt gezond eten een feestje!5: Laat het eten van de kinderen tegelijk met het voorgerecht opdienen. Of in ieder geval voordat jouw hoofdgerecht op tafel staat. Dan kun je eventueel wat assisteren wanneer de kinderen eten > zonder dat je eigen eten staat te verpieteren.

6: Wees naast een lieve en gezellige tafelpartner ook een drill-instructor. Breng je kinderen van jongs af aan tafelmanieren bij en train ze om op hun stoel te blijven zitten totdat iedereen klaar is met eten. Tijdens het eten is het niet netjes om naar het toilet te gaan, het is beter om even te gaan voor je aan tafel gaat.

7: Denk nu niet dat na een paar keer uit eten gaan alles maar perfect zal verlopen. Iedere training voor wat dan ook kost tijd. Chilllll wanneer er een glas drinken omver gaat. Chilllll wanneer er opeens een kind in krijsen uitbarst (rondje lopen en afleiden helpt meestal top). Chilllll wanneer het er op, onder en naast de tafels en stoelen uitziet als een war zone.

Dit is HEEL HEEL HEEL normaal.

Je zult zien dat het steeds beter, gezonder en gezelliger zal zijn en dat je echt kun genieten van uit eten gaan met je kids.

Enjoy!!!

 

liefs,

Annette

 

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Ze doen daar o.a. vrijwilligerswerk voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen. Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open! Zuid/Midden Amerika? Japan? Indonesië? Houd MOMspiration.nl en de Social Media kanalen in de gaten voor updates (als er ergens WiFi te vangen is tenminste….).

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_1636.JPG

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: