Mijn Mama. Mijn Rots. Mijn Rolmodel.

Hoe te gek dat The North Face mij heeft uitgekozen als rolmodel voor de ‘She Moves Mountains’ Campagne? Zeer vereerd voel ik mij. Maar, in diezelfde mail waarin dit vermeld werd, stond ook een vraag: Wie mijn rolmodel is. Wie voor mij echt iemand is die bergen verzet. Over deze vraag hoefde ik exact 0,0 seconden na te denken. Mijn moeder. Mijn mamsie. Mijn mooie mammie Marijke. Natúúrlijk. She Moves Mountains. For Real. 

QNTX8864 (1)

Zo jammer dat dit enorme respect voor degene die mij op deze wereld heeft gezet pas écht keihard tot leven is gekomen op het moment dat ik zelf een mensje op de wereld zette. Niet op het moment zelf (ik had nog een dag of 3 nodig om bij te komen van de bevalling from hell), maar toen ik daar thuis op de bank met mijn mini-me zat en alleen maar overlopend van liefde naar haar kon kijken dacht ik:

Ohhhh, maar zo was het dus denk ik ook voor jou!!! Zoveel hield en houd je dan ook van mij! Nu begrijp ik het pas.

Ik weet nog dat ik mijn mama als kersverse oma belde en vroeg of bovenstaande gevoelens een beetje overeen kwamen. Toen ze daarop antwoordde dat het alleen nog maar sterker en sterker wordt als de tijd verstrijkt, moest ik zo huilen.

Huilen van spijt van alle lelijke dingen die ik tegen haar gezegd heb. Spijt van alle gemene dingen die ik gedaan heb. Spijt van veel te weinig liefdesbetuigingen. Spijt van wel 100000000 dank-je-wels die ik nooit uitgesproken heb.

Oh mammie. Ik luf joe de puf joe.

Jij, die altijd, maar dan ook altijd voor mij klaar staat. 

Jij, die mij steunde om op m’n 18e in Spanje en 19e in Canada te gaan wonen. (maar dat toch eigenlijk ook vreselijk vond)

Jij, die de beste mama is die Michel en ik maar kunnen wensen. 

Jij, die papa’s rots in de branding, liefde van zijn leven en Meisje met Rode Haren is. 

Jij, die de allerliefste, zorgzame en koopgekgrage pannenkoekenbakker, uhhhh oma Morijke is. 

Jij, die jezelf compleet weg kan cijferen om wie dan ook te helpen of een blij moment te kunnen geven. 

Jij, die je eigen mama nog zo graag bij je had gehad. 

Jij, die je nooit te oud zal voelen om te leren. 

move-mountain

Liefste mama. Ik ben ZO trots op jou.

kus kus kus,

Annette

PS 1: Wie er in mijn ogen nog meer Mountains Moven? En wie er ook een The North Face Shirt hebben gekregen?

Dat zijn:

Marjolein Ravensbergen (Zij verliet -met een pasgeboren baby- huis en haard om voor de baan van haar vriend Chris te verhuizen naar Dublin. Ondanks dat het een behoorlijk pittige stap en periode was, bleef ze positief en rockte haar tijd als Dublin Mama. Zo trots op jou!). >>> Het TNF shirt fotomoment is er compleet bij ingeschoten tijdens onze laatste meet…. We hadden het te druk met kletsen. 

Screen Shot 2018-05-30 at 21.11.25

Elles Janssen (Zegde haar 9-5 kantoorbaan op om haar droom te volgen als franchise-neemster van Mom in Balance Duin- en Bollenstreken: hiermee motiveert en inspireert ze nu al 5 jaar lang zeer succesvol honderden moeders om energiek in het leven te staan. Zo trots op jou!Het TNF shirt fotomoment is er compleet bij ingeschoten tijdens onze laatste meet…. We hadden het te druk met kletsen. 

Screen Shot 2018-05-30 at 21.17.39

Lisa van der Geest (Combineert marathon- en langebaanschaatsen met haar studie rechten aan de universiteit in Leiden, is een heerlijk positief en oprecht mens en won (hoe stoer?!) vorig jaar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Zo trots op jou!Het TNF shirt fotomoment is er wel van gekomen, maar we hebben allebei wel eens beter op de foto gestaan. Dusssss. Een dilllllietje werd dat. 

Screen Shot 2018-05-30 at 21.22.01

PS 2: Ik mag 3 keer 2 We Move Mountains shirts weggeven namens The North Face. Eentje voor jou en eentje voor diegene die jouw rolmodel is. Wie verdient er volgens jou een We Move Mountains shirt?? Reageer op Instagram @theflyingdutchfamily of op MOMspiration’s Facebookpagina op de post over dit bericht met een ode aan jouw rolmodel. Wie weet krijgen jullie dan allebei een ‘We Moves Mountains’ The North Face shirt toegestuurd.

liefs

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: