Waarom jezelf belangrijk vinden NIET egoïstisch is….

Kun je het nog herinneren? De tijd voordat je kinderen had? Die tijd dat je nagels keurig gevijld en gelakt waren en je regelmatig naar de schoonheidsspecialiste ging. Of dat je ongestoord tijdens je vrije middag theetjes kon drinken terwijl je met een vriendin aan het kletsen was. Dat je dagelijks wel iets deed wat jij zelf echt heel leuk vond. Dat je tijd vrij maakte om te gaan sporten. Dat je boeken las. Dat je in je eentje naar het toilet kon gaan. HIGH FIVE wanneer je dat nog steeds doet. Maar ook dikke vette kans dat je van bovenstaande activiteiten alleen nog kunt dromen. 

Bizar toch eigenlijk. Dat we die Me Time zo gemakkelijk laten verslonzen. Dat we alles en iedereen belangrijker vinden dan onszelf. Een half uurtje alleen in de supermarkt rondlopen kan al voelen als een week vakantie, omdat we bijna nooit meer alleen zijn. Stiekem blijven we wel eens langer in de auto zitten om te pielen op onze telefoon. Lekker door die Instagram tijdlijn scrollen of wat blogs lezen. Gewoon om even te genieten van de stilte. Ahhhhh… Heerlijk….

Dat we het zover hebben laten komen is de schuld van niemand anders dan van ons eigen persoontje. Waarom gunnen we onze kinderen en partner de wereld, maar onszelf zo weinig tijd en ruimte om goed te zorgen voor ons lijf en hoofd? Zijn wij niet belangrijk dan?

Ja, dat zijn we wel! Als moeder ben het hart van je gezin. En hoe belangrijk is het hart? Het aller, allerbelangrijkste. Wanneer het hart onrustig is, is het gezin dat ook. Wanneer het hart pijn heeft, voelt het gezin dat ook. Wanneer het hart lekker klopt, klopt het gezin lekker mee.

Jij bent het hart. Jij bent belangrijk. Zorg voor een lekker kloppend hart.

Wat je nodig hebt om je goed te voelen, dat weet alleen jij. Of misschien wist je dat en ben je het nu vergeten. TIJD VOOR ACTIE.

Oscar-Timmers-sportfotografie-27102015_DSC9875_cr-960x480

Bijvoorbeeld: Het Be The Best You Weekend

Dat MOMspiration & Mom in Balance vriendinnen zijn, dat wist je vast al. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat Mom in Balance volgende week een Be The Best You Weekend organiseert (op 8 en 9 juni). Twee dagen lang de volle focus op JOU. Jezelf compleet wegcijferen om voor iedereen aandacht te hebben -behalve voor jezelf- is iets wat er bij moeders helaas veel te gemakkelijk insluipt. Het wordt als vanzelf een nieuwe manier van leven en zijn. Voor jezelf zorgen voelt opeens raar en zelfs egoïstisch. Wat dan ook weer eigenlijk heel raar is.

Tijdens het Be The Best You Weekend ga je op een positieve manier kijken naar de mogelijkheden in plaats van de moeilijkheden bij het combineren van werk, familie & vrienden en (oh ja!) jij als persoon. Hoe neem je zelf de regie in handen en creëer je een sterke en energieke basis? Met praktische handvatten helpt Personal Coach Marianne Kroezen je bij het zetten van jouw (eerste) stappen naar een fijne balans in je leven.
En HOE GAAF?! > Ik ga daar gewoon bij zijn. Nú al zijn de kriebels in m’n buik begonnen: ZO spannend, ZO te gek en ook ZO’n verwennerij: Just Me, Myself & I.

mib-weekend-banner-850x34015185150754

Ik gun mezelf dit: Twee dagen lang met een groep stoere vrouwen (die zich kwetsbaar durven op te stellen) in en om Blooming Hotel in Bergen aan Zee onszelf in beweging zetten naar wat en waar we willen. Gedurende deze twee dagen ga ik je in Vlog Style op de hoogte houden van alle belevenissen. Mijn smiles én tears én fears en alles daartussen.

MAAR: Je kunt er zelf ook bij zijn! Er zijn nog 5 plekjes vrij. Kijk gauw op de site van Mom in Balance voor meer info. Gaan we samen dit avontuur aan?? YES PLEASE! –

76b42d_4f2ad288a0e946eda55ff0b43798cb85~mv2

Wie weet tot volgende week in Bergen en anders tot op Instagram (@theflyingdutchfamily en @mominbalance), Facebook en MOMspiration.nl.

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei heeft ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekt. In juni zal ze door Frankrijk toeren om een aantal Siblu Villages te bezoeken en in juli gaat Annette met een vriendin door Californië reizen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: