Wanneer ik achterom kijk…wat zie ik dan eigenlijk?

 

Misschien herken je het wel. Het einde van het schooljaar is in zicht. Nog 3 weken en dan is het zomervakantie! Misschien is het een beetje gek maar een schooljaar afsluiten voelt voor mij precies hetzelfde als met oud en nieuw het jaar afsluiten. En heel misschien werk ik hier altijd nog net een ietsiepietsie meer naar toe dan oud en nieuw. Het zal wel leerkrachteigen zijn. Of niet, misschien is het wel gewoon Tessa-eigen.

Anyway, over 3 weken is het bij ons dus zomervakantie! Een aantal weken even los zijn van mijn werk, even geen lessen voorbereiden, even geen administratie en even geen nieuwe les ideeën uitwerken. Tijd voor rust, mijn gezin, op vakantie gaan en genieten van vrije tijd en leuke dingen doen. Maar ook tijd om echt even door te pakken met onze oudste zindelijk krijgen, uit een normale beker drinken (yep, dat is nog steeds een ding), speen en konijn die niet meer uit bed mogen komen en leren fietsen op een gewone fiets. Oh, en geen filmpjes meer kijken tijdens het eten. Ja je leest het goed, ik ben echt een moeder uit de boekjes whaha. (NOT!)

De laatste dagen houdt het einde van het schooljaar mij meer bezig dan andere jaren. Wanneer ik terug denk aan het afgelopen jaar dan heb ik zoveel verschillende gevoelens. Of het allemaal van een leien dakje is gegaan? Uhm nou nee niet echt. Of moet ik zeggen ‘echt niet!’ Kort gezegd; het was een raarrr jaar. Een jaar met veel verschillende emoties. Een jaar van afscheid nemen, een jaar van punten zetten achter situaties en omstandigheden waar ik niet gelukkig van werd. Een jaar van keuzes maken. Keuzes in het belang van mijn gezin en in het belang van mezelf. Een jaar van op mijn kwetsbaarst zijn, van vallen en opstaan. Een jaar van somberheid en eenzaamheid maar ook een jaar van euforie en geluk. Een jaar van bewust keuzes maken in vriendschappen en een jaar van investeren in vriendschappen. Een jaar van veel ziekte, mega gebroken nachten en leven bij de dag. Een jaar van verwaarlozing en een jaar van werken aan mezelf. Een jaar waarbij ik het gevoel had continu te moeten sprinten en remmen, touwtrekken en laten vieren. Maar ook een jaar van bewustwording en stil staan bij wat mij echt gelukkig maakt.

En ondanks dit rare jaar ben ik dankbaar! Ik zie dit jaar als een raar maar heel goed jaar. Een jaar waarin ik stil gezet ben. Stilgezet om bewust te worden van alle hectiek en de ratrace in het leven en in deze maatschappij. Maar ook bewustwording van WIE ik ben en WAT mij gelukkig maakt. Een jaar waarin ik me realiseer dat ik goed genoeg ben, precies zoals ik ben. Een jaar waarin ik voor mezelf heb kunnen ontdekken waar mijn grenzen ook alweer lagen en liggen, waarin ik heb ontdekt wat IK belangrijk vind ik mijn leven.

In toeval geloof ik niet. Ik geloof dat alles gebeurt met een reden. Soms zie je de reden op dat moment niet maar zie je achteraf dat je bepaalde situaties nodig had om te komen waar je nu bent en om te staan waar je nu voor staat.

En weet je wat ik over een paar weken ga doen? Over een paar weken zit ik met m’n bolle bips aan het Gardameer, in de zon, met een Aperol Spritz te genieten van mijn man en mijn kinderen en vier ik het leven met alles wat daarbij hoort. De makkelijke jaren en de rollercoasters die daar soms keihard doorheen gaan. Het leven is niet maakbaar, soms komt het gewoon zoals het komt. En het is okay.

En zoals mijn slogan op Instagram luidt: “Love Life And Embrace It!

FD05E17E-E7CE-457C-8423-4740421F40D5

Volg je onze avonturen al op instagram? Neem eens een kijkje op blueeyes.and.happiness

Liefs! ❤

Over de schrijfster van dit artikel:
Tessa Bonhof-Regnerus (38 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (2) en Pippa (1). Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.
Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: