Bloggers at Work Pullitzer Hotel Yvonne Coldeweijer Annette de Graaf Dianne Meijer

Waarom MOMspiration zo ontzettend belangrijk voor mij en hopelijk ook voor jou is.

Vandaag nam ik deel aan een Masterclass Bloggen en Social Media. Dit werd georganiseerd door Dianne van Bloggers at Work. Eerder al in juni was de basiseditie en nu was het tijd om de diepte in te gaan en stappen te maken. Wat heerlijk om samen met een professional MOMspiration.nl grondig onder handen te nemen. Om na te denken over welke boodschap we nu exact uit willen dragen en of dat ook zo op de lezers overkomt. Ook was het heel tof om eens van andere bloggers en influencers te horen wat, waarom en hoe zij het doen. De BLOGspiration voor MOMspiration was dus zwaar onnnn!

Wat al bijna 3,5 jaar kraakhelder is, is wat MOMspiration is: Een (versterkende) online community voor (niet perfecte) moeders.
Wat al bijna 3,5 jaar kraakhelder is, is waarom MOMspiration zo ontzettend belangrijk voor mij is: Moeders inspireren om de beste (niet perfecte) versie van zichzelf te zijn.
Dat is mijn passie en missie. En door het bedenken hoe ik jou een helpende hand kan bieden, help ik mezelf ook. Ik denk meer dan ooit na over het leven. Mijn leven. Jouw leven. Het leven als moeder. Het leven als partner. Het leven als mezelf. Het leven als dochter. Het leven als tante. Het leven als vriendin. Het leven als collega. Het leven als wereldburger. Dat zijn me toch aardig wat rollen die ik en jij vervullen. En om er een beetje grip op te krijgen helpt het om hierover te lezen, praten, leren en zoals ik doe: schrijven.

(zo fijn om dit zo zwart op wit te zien, zodat de focus nog meer onnn is)

Let it all out! Jouw gevoelens, jouw gedachten, jouw schreeuw, jouw hersenspinsels: het is belangrijk. Je moet er iets mee. Want JIJ bent belangrijk. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat een online community als MOMspiration daarin van zoveel waarde kan zijn. Door met open ogen, hart en armen naar elkaar te luisteren versterken we elkaar. Door te weten dat de perfecte moeder niet bestaat en we allemáál dagelijks momenten meemaken die ons onzeker maken, brengt om samen. Gedeelde smart is halve smart.

En dat, die smart halveren, als wij (Tessa, Marjolijn en ik) daar een steentje aan bij kunnen dragen…. Dat maakt ons heel, heel blij. Dan bouwen we samen met ieder steentje een brug. Een stevige brug die moeders uitnodigt om naar de overkant te komen:

De kant waar ook ruimte voor tranen en boosheid is en accepteert dat dit erbij hoort in het leven. De kant waar je leert leren van deze niet zo te gekke momenten en ze van je af kunt schudden als een ROCK STAR. De kant waar je leert leren om de kleine fijne momenten groots te vieren. De kant waar het leven in de basis oké is en waar regelmatig golven van geluk voor gouden momenten zorgen. De kant waar jij in je kracht staat in al die rollen die vervult.

Kom erbij, kom erbij, zet je zorgen maar opzij…. lalalalala (sorry, even een Belle & het Beest liedje in m’n hoofd)

Ik hoop dat dit verhaal hetzelfde overkomt op jou als hoe ik het bedoel. Natuurlijk kunnen we dat niet helemaal controleren, maar het belangrijkste vind ik is dat je weet dat MOMspiration er voor jou is. Dat, ondanks dat ik dit vanachter mijn laptop aan het typen ben en jij het op een ander scherm aan het lezen bent, je weet dat ik jou zie.

Haha, dat klinkt eigenlijk nogal creepy: I SEE YOU. Maar hé, ik bedoel het goed 😉

Ok. Tijd voor een dikke vette slaap. Onder voorbehoud, als de kids het toelaten.

LIEFS!

Annette

PS: Ik ben dankzij deze Masterclass Bloggen en Social Media met een heel leuk nieuw project bezig. Dit helpt mij om MOMspiration.nl overzichtelijk te maken. Dat ik en jij beter weten waar we voor staan en gaan. Zodra het wat concreter is, laat ik je weten waar dit over gaat.

IMG_1269

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei heeft ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekt. In juni heeft ze 2 weken genoten van La Douce France en in juli gaat Annette met een vriendin door Californië reizen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: