Everything in life is about…

Jaaaa deze week ben ik alweer volop aan het voorbereiden geweest op school! Vanaf maandag staan de deuren van onze school weer wagenwijd open voor al onze kanjers van leerlingen! Ik heb er zin in!

3E715DC1-B0C2-4F1E-8D08-C0F09D942596

Oh volgens mij had ik jullie nog helemaal niet verteld dat ik inmiddels op een andere school werk! Wat heb ik het er fijn en wat heb ik zin in dit nieuwe schooljaar als parttime leerkracht van groep 8. We gaan er een mooi jaar van maken!

Toch, zo aan het begin van het nieuwe schooljaar moet ik mezelf altijd even stil zetten, kritisch nadenken en toespreken. Want het probleem bij mij is altijd dat ik alles leuk vind en overal volmondig JAAA op brul. “Tessa, wil je….” en ik heb al weer ‘Oh ja hoor, tuuuurlijk!’ geroepen. En niet alleen op het werk hoor, ook thuis, in mijn sociale leven en binnen de kerk wanneer er activiteiten georganiseerd moeten worden.

 

In eerste instantie denk ik altijd dat ik enorm veel energie krijg van al die leuke dingen. En dat is ook zo! Ik geniet er enorm van, heb er een hoop plezier in, ik bruis van energie en loop de hele dag happy de peppie van alles te regelen en te organiseren. Tot er een moment komt dat ik gesloopt ben, op de bank hang met wallen tot mijn kin, om me heen kijk en denk ‘dit is waaaayyyy to much’. En dat doe ik dus zelf, juist omdat ik nooit NEE zeg. Dat zijn van die momenten dat ik denk ‘oh ja hoor, deze ezel stoot zich wel 100 keer aan dezelfde steen’.

Maar, betekent het dat ik dan dit schooljaar weer met m’n koppie tegen dezelfde steen ga lopen?

Nee.

Nee, want ik merk dat ik het eigenlijk ontzettend lastig vind om de balans te vinden tussen werk en gezin. En dat vreet soms aan me. Ik wil mezelf voor 100% inzetten voor mijn gezin. Maar ook 100% binnen mijn werk. En ook 100% in mijn sociale leven. En hoe hard ik ook oefen en mijn best doe; ik ben nog steeds niet Superwoman die zich overal voor 100% kan gaan inzetten, 24/7. Maar de drang om dit wel te willen is groot.

Je snapt wel wat deze drang veroorzaakt: Hello stress. En dat wil ik niet! Dussss, heb ik maar eens mezelf goed bij mijn oren gepakt deze zomervakantie om eens kritisch na te denken over hoe ik de juiste balans kan vinden tussen werk en privé. Bof ik even dat internet bom vol tips staat over het vinden van de juiste balans!

Om het mezelf wat makkelijker te maken heb ik vijf tips eruit gefilterd die ik graag met jullie wil delen. Are you readyyy? Okay komen ze……voel je de balans al? Nee, ik ook nog niet. Maarrrr, let op! Na deze tips vast wel!

 

  1. Soms betekent ‘ja’ zeggen tegen jezelf, ‘nee’ zeggen tegen een ander.  Als je daar bewuste keuzes in maakt, hoeft dat helemaal niet erg te zijn. Als ouder is het belangrijk om overeind te blijven. Daar heeft het hele gezin baat bij!
  2. Soms is een zeven goed genoeg. Niet alles hoeft een tien te zijn.
  3. Maak een lijst van wat belangrijk is voor jou. Houd hierbij je gezondheid, familie, vrienden en verplichtingen in de gaten en kies hierin je prioriteiten. Zet je lijst op volgorde van hoogste naar laagste prioriteit. Wat is het belangrijkste voor jou? En wat is minder belangrijk?
  4. Laat minder belangrijke zaken vallen! Dit is een lastige, maar je kunt niet alles doen. Je zult keuzes moeten maken want anders verandert er niets. Een manier om die keuzes te maken is steeds 2 zaken tegenover elkaar te zetten en een keuze te maken tussen deze 2. Vraag jezelf hierbij: Als ik moet kiezen tussen deze 2, welke is dan het belangrijkste voor mij?
  5. Deze heeft mij in het verleden flink geholpen: vraag om uitstel. Wanneer men je benadert voor het organiseren van activiteiten, leuke uitjes, koffiedates of wat dan ook; vraag of je er even over na mag denken of zeg dat je er nog op terug komt. Zeg niet direct ‘ja’. Maak de balans op en kijk of je er eigenlijk wel ruimte voor hebt. Ook leuke dingen kosten een berg energie. Dat vergeet je wel eens want het is toch leuk? Maar al die leuke dingen bij elkaar kunnen ervoor zorgen dat je uit balans raakt.

En zo zijn er nog heel veel meer tips te vinden om de juiste balans te creëren tussen werk en gezin.

En nu dus ook écht doen!!

E53BB11E-2477-4C07-9CC0-A1C17C99B8EF

Heb jij nog goeie tips om meer balans te vinden tussen werk en gezin? Deel ze dan met ons! Wie weet lopen we dan straks allemaal rond als mega uitgebalanceerde  powervrouwen die volledig zen door het leven gaan doordat we de juiste tips en trucs weten toe te passen 😉

Let me know! ❤

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: