De zoektocht naar de ultieme bakfiets continues

Lees ook: DOLLY BAKFIETS: Dit is mijn ervaring

Yeah! Today is a good GOOOOOD day! Maar dan écht! Ik ben helemaal in m’n nopjes.

De dag begon al goed met een bezoekje aan de kapper. Hup, die lange droge lokken gingen eraf en maakten plaats voor een fris, korter kapsel met krullen! Krullen zeg je?? Jazeker! Stiekem heb ik al m’n hele leven een bos met krullen maar zodra m’n haar langer wordt verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Zodra ik thuis kwam stond manlief al startklaar met de meiden. Op naar Kampen! Je zou denken, wat ga je nou doen in Kampen!? Nou dat zal ik je vertellen. In Kampen zit recreatiespeelgoed

5AA5DE86-C069-464D-B22D-759375FFAAA6

Recreatiespeelgoed is dé specialist op het gebied van binnen -en buitenspeelgoed, grote sportmaterialen en (bak)fietsen. En laten wij nou nèt op zoek zijn naar een mooie, praktische bakfiets waar we flink wat kilometers mee kunnen gaan maken. Ondersteuning is voor ons dus geen overbodige luxe. Recreatiespeelgoed gaf op hun site aan dé specialist te zijn op het gebied van (bak)fietsen en dat is nou precies wat wij nodig hebben. En omdat het niet zomaar iets is wat je koopt, wilden we natuurlijk ook graag wat bakfietsen kunnen testen.

Bij Recreatiespeelgoed hebben ze maar liefst 12 verschillende soorten bakfietsen die je kunt testen. De bekende merken Troy, Voque, Urban Arrow, Cangoo, Johnny Loco en Bakfiets.nl zijn aanwezig maar ook minder bekende merken als Dolly Bikes en Winther zijn aanwezig. En dat is leuk! Je mag ze namelijk allemaal buiten testen. Op deze manier kun je ècht kijken welke bakfiets het beste bij je past. Trapondersteuning of niet? Een middenmotor of zelfs een voorwielmotor? Een driewieler of een tweewieler? Een houten bak of juist een kunststof bak? Echt alles is mogelijk. Nou moet ik zeggen dat ik stiekem wel al een beetje een voorkeur had na alle reacties op mijn blog en op Instagram. Urban Arrow kwam toch echt wel als beste, mooiste en meest favoriete bakfiets uit de test. Maar ja, de prijs hè… Ik vind het nogal een flink bedrag.

Na een uitgebreid gesprek waarin we uitleg kregen over alle bakfietsen, mochten we de bakfietsen testen. Gevoelsmatig ging onze voorkeur al snel uit naar een tweewieler. Ook omdat het voor mijn gevoel het meest lijkt op een gewone fiets.  Maar dat is natuurlijk per persoon verschillend. Een bakfiets met drie wielen is stabieler en bij het gebruik van deze fiets hoef je geen moeite te doen om in balans te blijven. Een bakfiets met twee wielen fietst weer lichter en met deze fiets kom je wat makkelijker vooruit.

Op basis van alle informatie en de prijzen wilden we graag de Voque testen. Dus hup naar buiten, meiden erin en GO! Ik dacht er wel even makkelijk mee weg te fietsen maar dat viel me toch een beetje tegen. Ik vond het eigenlijk best wel een beetje spannend! Een bakfiets met één wiel voor is best wel lang en ik vond het maken van de bochten ook niet heel relaxed. Het stuur zat ook best laag waardoor ik tijdens het sturen in een bocht tegen Lauren haar hoofd aan kwam. Dat kun je natuurlijk verstellen, maar goed, Lauren zal toch ook nog een eind gaan groeien dus dan zit ze toch best dicht op het stuur. Wat wel heel fijn is, is dat de bak lekker ruim is en er twee bankjes in zitten. Je kunt er dus heel wat kids én spullen in vervoeren. Ook de trapondersteuning is erg prettig!

Vervolgens mochten we de Dolly Bakfiets testen. (Voor mij een volkomen onbekend merk, ik had er nog niet eerder van gehoord. Eerst kreeg ik deze bakfiets zonder ondersteuning. Henk was nog met de meiden aan het cruisen op een andere bakfiets dus ik besloot deze bakfiets vast te testen. Ook de Dolly bakfiets heeft twee wielen. Ik was blij verrast toen ik op deze fiets weg reed! Het was net of ik op een gewone fiets fietste. Hij fietste behoorlijk licht en was super wendbaar. Terwijl ik langs Henk scheurde riep ik: “Deze moet je testen! Ideaal ding!” De bak is overigens van kunststof. Hierdoor is hij in vergelijking met een houten bak een stuk lichter van gewicht en veel beter bestand tegen weerinvloeden. Oh, en hij is 100% recyclebaar.

En toennn mochten we de Dolly Bakfiets mèt trapondersteuning (door middel van een voorwielmotor) testen. Nou ik kan je vertellen: HEAVEN. Echt! Deze fiets reed als een zonnetje. De fietst trapte heel efficiënt en licht en ik kon super goed manoeuvreren in het verkeer. Dat komt ook door de kleine draaicirkel.

Voor ons is het wel duidelijk welke het gaat worden! Dolly it is!!

Wat ook heel leuk is, is dat je de bakfiets helemaal kunt samenstellen naar jouw smaak en op jouw leefstijl. De unieke bak is wel echt hèt kenmerk van de bakfiets. Wat ik ook echt super leuk vind is dat deze bakfiets in elkaar gezet wordt door en met medewerkers met een beperking. Zo draag je toch ook positief bij aan een sociale arbeidsmarkt in Nederland.

766859A5-5B17-449E-8661-1C5AA3EABA24

En nu maar eens even héél goed nadenken over hoe we de fiets gaan samenstellen! Oeh daar heb ik zin in! Zoals ik de blog al begon: It’s a good goooood day! Dat is het zeker!

Oh, mocht je nou ook op zoek zijn naar een mooie bakfiets? En woon je niet te ver bij Kampen vandaan of heb je het er wel voor over om een stukje te rijden? Breng dan eens een bezoekje aan Recreatiespeelgoed in Kampen. Goede informatie en fijne service. Yeeeey for them!!

Geniet van jullie weekend! Wij gaan zo naar de buurt BBQ. Leuk!! ❤

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Een reactie op “De zoektocht naar de ultieme bakfiets continues

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: