Een weekend weg met kids hard werken? Welnee! Niet in Vakantiepark Dierenbos!

Wooow! Je zult toch maar uitgenodigd worden voor een compleet verzorgd weekend weg met je gezin. Dat klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn? Nou ik kan je vertellen: dat was het niet! Ik mocht dit weekend, samen met manlief en de meiden, heerlijk vertoeven in Vakantiepark Dierenbos en wat hebben we enorm genoten met elkaar. Ik neem jullie graag mee op avontuur!

Je maakt het natuurlijk niet dagelijks mee dat je een uitnodiging als deze krijgt. Een compleet verzorgd weekend weg met je gezin. Met alles erop en eraan. Wanneer je zo’n uitnodiging krijgt, denk je in eerste instantie ‘I must be dreaming, this can’t be true!’. Maar al snel werd duidelijk dat het wel waar was. Je snapt wel dat ik een vreugdedansje maakte. Wie wil dit nou niet!?

Vrijdag was het zover. We hadden de auto volgeladen en aan het einde van de middag – want ja, er moet ook gewerkt worden- reden we naar het zuiden: op naar het Dierenbos! We werden al blij toen we het park opreden. Een lange laan met hele mooie hoge bomen met allemaal gekleurde vogelhuisjes eraan. Super sfeervol! Bij de balie werden we vrolijk welkom geheten en kregen we een welkomspakket met een fles prosecco en voor de meisjes een knuffel. Terwijl we aan het inchecken waren slaakte Lauren een gil van blijdschap: “Ballen gooien mama! KIJK!”. Vervolgens zette ze het op een rennen naar de bowlingbaan. Dat is natuurlijk ook echt fantastisch! We besloten eerst naar ons huisje te gaan. Eenmaal daar aangekomen werden we nog blijer.

Een damhert chalet met een hottub èn een sauna!

Vakantiehuis Damhert is een luxe 6 persoons vakantiehuis met alle luxe die je je kunt bedenken. Een infraroodsauna in één van de grote slaapkamers, een prima badkamer, een mooi kamertje voor Pippa met een campingbedje. Op deze kamer stond ook een stapelbed maar Lauren wilde dolgraag haar eigen tweepersoonsbed. En waarom ook niet, het bed stond al voor haar klaar! En wat maakte de meiden ook helemaal happy? De speeltuin naast ons huis met schommels, toestellen en twee grote kastanjebomen. De meiden gingen gelijk op pad. Vervolgens deden Henk en ik een vreugdedansje want want wantttt…… er stond een hottub naast ons huis! Whoop whoop! Het gevoel van ‘dit is te mooi om waar te zijn’ overheerste nog steeds. En toch was het echt allemaal waar.


Omdat het al laat was besloten we om niet te gaan dineren in het restaurant maar om friet en een snack te halen. Ondertussen kon ik lekker alles uitpakken en inrichten en konden de meiden lekker spelen. Toen de meiden lekker sliepen, kropen wij op de bank en trokken we de prosecco open. Mmm!

En als je denkt dat het niet beter wordt…

Natuurlijk nemen de meiden hun gewoontes mee en dus begon zaterdagochtend weer lekker vroeg. Om 05:15 uur stond Lauren aan ons bed. “Mama! De hertjes zijn wakker hoor! Gaan we naar buiten?” Ook Pippa vond het mooi geweest. Het was tijd voor gezelligheid. Gelukkig kon ik het nog een beetje rekken. Uiteindelijk liepen we om 08:00 uur buiten en besloten we de verschillende dierenweides te bezoeken. En ik moet zeggen: dat is best wel lekker zo vroeg in de ochtend. Paardjes die wakker worden, varkens die lopen te scharrelen, een colonne van ganzen die het park over wandelden en dansende hertjes. De meiden vonden het fantastisch (op een afstandje dan, stelletje helden). Na een flinke wandeling, eikels en kastanjes zoeken en verzamelen, besloten we weer terug te gaan naar ons huisje.


En HELLO, wat stond daar voor onze deur? Twee tassen met een heerlijk ontbijt! Croissantjes, stokbroodjes, DONUTS (YEAH!), fruit, jus d’ orange, beleg (zoet en hartig). Snel werd de tafel gedekt en hebben we gesmuld van dit heerlijke ontbijt. De meiden werden helemaal wild van de donuts! Deze hadden ze nog nooit gegeten haha. Dikke pret dus!

854C6252-CA58-480C-A49B-F59DEDFCE02E

Toen het ontbijt op was besloten we onze spullen te pakken, want het was tijd om op avontuur te gaan! En wat voor avontuur! Bij het inchecken kregen we attractiepassen waar we gebruik van mochten maken in diverse attractieparken in de omgeving. Deze passen krijg je sowieso wanneer je bij Vakantiepark Dierenbos een vakantiehuis of vakantietent boekt. Tijdens je verblijf heb je gratis en onbeperkt toegang tot 7 dagattracties. Ook geeft deze pas tot een jaar na je verblijf 25% korting op de entree van deze dagattracties. Wat al heel lang op mijn bucketlist stond was een bezoekje brengen aan Beekse Bergen. In de auto op safari! En wat is er nou leuker dan samen met je kids op safari gaan? Je snapt dus wel dat wij voor dit park gekozen hebben. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Dierenrijk, ZooParc Overloon, Speelland Beekse Bergen, AquaZoo Friesland, Sportiom ’s Hertogenbosch en Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad.

Klaar om op safari te gaan!

Doordat we al kaartjes hadden, hoefden we niet helemaal naar de kassa te gaan en konden we gelijk met de auto door. Het grote avontuur begon! En Lauren en Pippa? Die waren in slaap gevallen… Natuurlijk heb ik ze gewekt. Ik wist namelijk heel zeker dat ze dit niet wilden missen. En ik had gelijk! Met grote ogen keken de meiden uit het raam. Neushoorns, cheeta’s en herten waren goed te zien. Pippa bleef maar wijzen en roepen toen ze de buffels langs de weg zag staan. Omdat Pippa het niet goed kon zien, besloot ik haar bij mij voorin te zetten (in de riem). We reden stapvoets dus ik vond het wel kunnen. Dat maakte het voor Pippa extra leuk! De dromedarissen liepen voor onze auto langs en als klap op de vuurpijl besloten hele nieuwsgierige giraffen tussen de auto’s door te lopen. Lauren riep met grote ogen: “De giraf geeft kusjes aan de auto’s mama! Hij heeft een heeeeele lange nek!” Pippa riep alleen maar: “oooooh…oooooooh…” Wat was dit genieten zeg, echt de moeite waard om zo’n safari te doen! Na afloop besloten we nog het park in te gaan. De meiden wilden nog heel graag in de speeltuin spelen. Toen Pippa duidelijk liet merken dat ze moe was, besloten we naar huis te gaan.

De rest van de dag was óók een feestje!

Eenmaal weer bij ons heerlijke huis ging Pippa slapen en besloot ik te relaxen met een studieboek. Lauren en Henk gingen verder op avontuur: hout halen voor de hottub en ALLE speeltuinen op het park uitproberen. En believe me, dat zijn er een heleboel! Wat tof is op dit park, is dat ze naast een binnen- en buitenzwembad ook een enorme plas hebben waar je kunt zwemmen. Daarbij heb je ook een grote speeltuin. Ook heeft het park een aantal (vis)vijvers. Pippa besloot tot 16:30 uur te slapen (niet zo gek natuurlijk, als je dag om 05:15 uur begint). Kwam dat even goed uit, want we hadden nog een heel leuk avondprogramma! We besloten richting het restaurant te gaan en even een drankje te doen zodat de meiden lekker konden spelen. Daarna genoten we enorm van een 3-gangendiner en een goed glas wijn. De meiden hadden een kleurplaat gekregen en Pippa besloot het klompje waar de potloodjes in zaten, aan te trekken. We hadden Lauren beloofd om na het eten nog te gaan bowlen. Alleen al de schoenen vond ze fantastisch. En dat de banen door de verlichting in allerlei kleuren waren was natuurlijk ook geniaal. Heel handig: Bij het invoeren van de namen kon je aangeven of er rekjes in de goten moesten. Lauren en Pippa kregen natuurlijk een rekje. En wat helemaal handig was, was het rek met een soort van glijbaan (de foto zal het duidelijker maken) waar de kinderen de ballen vanaf konden laten rollen. Ideaal! Je ziet wel dat dit vakantiepark compleet ingericht is op kinderen.


Na het bowlen besloten we terug te gaan naar ons huis. De meiden waren moe en gingen lekker slapen. Het was binnen no time stil. En dat kwam goed uit want nu was het

Us-time!

De hottub was goed heet, de fles wijn flink koud. Buiten regende het een beetje maar dat maakte ons niks uit. Wij gingen die hottub in! Wat was dit ontzettend leuk, relaxed en bovenal luxe. Complete ontspanning. Terwijl je het vuur hoorde knetteren, dobberden wij in het bad. Zo heb je naast alle pret met de kids (waar we ook enorm van genieten) ook tijd voor een goed gesprek, proosten en keihard lachen tot in de late uurtjes.

22465103-4460-4EA0-8A9D-FB1B5DF7C675

En toen was het alweer de laatste dag op dit geweldige vakantiepark. Ik werd er een beetje sip van. Het was zo genieten hier! Ik begon alvast met wat spullen inpakken en Lauren vroeg mij wat ik aan het doen was. Ik zei dat ik aan het inpakken was omdat we vandaag weer naar huis gingen. Het werd stil en Lauren keek me met grote ogen aan. Ze zei: “Oh…okay. Dat is toch wel heel erg jammer hè mama?”. Nou dat was het zeker! Maar niet getreurd! We hadden nog een hele dag voor ons. En dat was maar goed ook want er was nog zoveel leuks te doen. Helaas regende het behoorlijk. Daardoor viel midgetgolf af. Maar voordat we echt een plan maakten voor de dag gingen we weer uitgebreid ontbijten. De tassen werden gebracht en Lauren en Pippa riepen: “DONUTS! DONUTS!” (Nou ja, Pippa riep iets wat erop leek).

Na het ontbijt werd de auto weer volgeladen en besloten we naar het animatieprogramma te gaan. Lekker knutselen met elkaar, spelen en dansen. Wat was het er gezellig! Lauren knutselde een mooie papagaai en Pippa knutselde met Henk (jaja, die man van mij verrast me iedere dag weer. Ik wist niet dat hij zo creatief was!).

Rond de middag besloten we uit te checken. We wilden eigenlijk nog het hele park over, lekker spelen in de speeltuintjes maar het regende zó hard. Helaas… Een extra goede reden om nog eens terug te gaan naar dit geweldige vakantiepark. Een park waarbij aan alles en iedereen gedacht is! Volop vermaak voor de kinderen maar ook alle luxe en ruimte om te relaxen voor de ouders. Ik zeg WIN-WIN! Als je mij vraagt of ik dit park zou aanraden? Dan zeg ik direct JA. Absoluut! Maar ik denk dat je dat ook wel tussen de regels door leest in mijn blog.

Mocht je meer informatie willen? Kijk dan eens op de website van vakantiepark Dierenbos.

En jij? Krijg jij al zin in vakantie bij het lezen van dit blog? Ken je vakantiepark Dierenbos al? Dan lees ik graag jouw ervaringen onder dit blog, op Facebook of op Instagram! ❤

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: