“Everyone must take time to sit still and watch the leaves turn”.

Hebben jullie vandaag ook zo genoten van het mooie weer? Begin november en heerlijk zonnig weer. Genieten hè? Wat een cadeautje!  Nou, zo’n cadeautje hadden wij twee weken geleden ook. In de herfstvakantie. Maar ik bedoel dus echt letterlijk een cadeautje. Of nee, eigenlijk een CADEAU. Huh, wat wattes? Wat bedoel je? Nou dat zal ik je vertellen!

Even terug in de tijd. Afgelopen mei zag ik in een flits een like, deel en winactie voorbij komen op Instagram. Je kon namelijk een midweek winnen naar Oostenrijk in één van de prachtige appartementen van Apartments Waldemar. Ik dacht, dat gokje wil ik wel eens wagen dus zo gezegd zo gedaan. Daarna ging ik al snel weer over op de orde van de dag. Een paar dagen later zag ik dat ik getagd was in een bericht. Ik opende mijn Instagram en al snel verdween mijn frons in een grote grijns. Ik kon het niet geloven, ik had zowaar de vakantie voor 6 personen gewonnen! Whoohoooo!!

Dus daar gingen we dan. De auto volgepakt met alles wat we nodig hadden. We besloten ’s nachts te rijden. De reden? Zodat Lauren en Pippa een groot deel van de reis lekker konden slapen. En dat pakte goed uit. Rond een uurtje of half 8 werden ze wakker en besloten we ergens te gaan ontbijten en op te frissen. Daarna reden we vrolijk door. En ik vind dat dan zo leuk om het landschap te zien veranderen. Hoe verder je Duitsland in rijdt, hoe mooier het wordt. Het platteland zie je veranderen in heuvels en uiteindelijk veranderen in bergen. En ik hou zoooo van de bergen!

Rond een uurtje of 13:00 uur kwamen we aan bij het appartement waar de eigenaresse Anne ons al stond op te wachten. Een jonge lieve meid uit Nederland die samen met haar man en dochtertje drie appartementen verhuurd in het prachtige Saalfelden. Omdat we een vakantie voor 6 personen hadden gewonnen, had ik mijn ouders gevraagd mee te gaan op vakantie. En wat nou helemaal een verrassing was: mijn ouders kregen hun eigen appartement. Zo lief! In ons appartement stond warme apfelstrudel met slagroom en koffie klaar. Smullen hoor na een reis van 10 uur. Het feest kon beginnen!

En een feest was het zeker.

In de kelder van het appartement was namelijk een speelkamer. De meiden konden los in de ballenbak, op de glijbaan en met al het speelgoed wat er lag. Zo konden wij in de tussentijd alles lekker uitpakken. Het was mooi weer en volop zon! Dus wat is er dan lekkerder dan na zo’n reis heerlijk onderuit te zakken in een ligstoel met een wijntje? Oogjes dicht en zon op je snoet tot de zon achter de bergen verdween.

 

Kennen jullie de omgeving van Saalfelden? Saalfelden ligt zo’n 14 km van Zell am See vandaan en vlakbij Leogang. In de herfst is het hier echt prachtig! Àl die mooie herfstkleuren in de bomen. Je kijkt je ogen uit. Sneeuw op de toppen en de glinsteringen van de zon op het meer. Adembenemend! Maar eigenlijk is Oostenrijk in alle seizoenen mooi.

De dagen zijn voorbij gevlogen. Wat hebben we enorm genoten van het prachtige zonnige weer. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit rond eind oktober op het terras heb gezeten in mijn t-shirtje en ijsjes heb gegeten. Wat hebben we fijn geslenterd in Zell am See en samen gespeeld in diverse mooie speeltuinen. Wat hebben we genoten van het adembenemende uitzicht over het meer.

 

Hoe tof is het om met de gondel helemaal naar boven te gaan in Leogang. De meiden keken hun ogen uit en vonden het fantastisch! Prachtige vergezichten. WAUW. Het leuke was trouwens dat we vanuit Apartments Waldemar een pas meekregen waardoor we gratis naar boven konden (deze pas kan je tijdens je verblijf iedere dag gebruiken voor 1 gratis activiteit). Ideaal!

 

De laatste dag zijn we naar naar Jufenalm gereden in Maria Alm. Zo’n 10 minuutjes rijden vanaf het appartement. Een prachtige route naar boven op een heel klein paadje (bibberssss). Eenmaal boven werden we getrakteerd op een fantastisch uitzicht. Reden genoeg om hier heerlijk te spelen in de speeltuin, te kijken bij de dieren en lekker te lunchen. Gaaf om mensen met mountainbikes naar beneden te zien scheuren en mensen fanatiek te zien boogschieten. Deze omgeving biedt zoveel sportieve mogelijkheden. Alleen al daarom zou ik nog graag eens teruggaan.

 

Eenmaal bij het appartement werden we uitgenodigd voor koffie en boterkoek bij de eigenaren thuis. Erg gezellig en leuk voor Lauren en Pippa want zij hadden in die dagen veel met het dochtertje van de eigenaren gespeeld. Mijn ouders besloten nog een nachtje te blijven. Wij besloten om aan het einde van de middag weer richting Nederland te rijden.

In de auto waren we stil. We waren gewoon een beetje sip dat we weer naar huis moesten. Een soort van heimwee gevoel overviel me. Ik ga nooit graag naar huis wanneer ik op vakantie ben want ik geniet er altijd enorm van. Maar nu had ik het extra erg. Reden genoeg om nog weer eens terug te gaan naar deze prachtige omgeving en dit appartement! In de winter ofzo, want wauw wat kun je hier ook geweldig skiën.

Goed, genoeg gekletst! Tijd voor een hele lading foto’s om jullie nog even een impressie te geven van deze heerlijke vakantie. Komt ie!

 

Mocht je nou enthousiast zijn geworden? Neem dan eens een kijkje op de website van Apartments Waldemar of op hun Instagram account waldemaraustria

En mocht je nou meer van onze avonturen willen zien? Volg ons dan op Instagram via blueeyes.and.happiness

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Een reactie op ““Everyone must take time to sit still and watch the leaves turn”.

  1. Nou..! Wat ontzettend lief ☺️

    Geweldige blog heb je geschreven en wat een heerlijke foto’s !

    We snappen je heimwee natuurlijk. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Zo fijn hoe de meiden aan het genieten waren!

    Fijn weekend ✨

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: