Tessa Dolly elektrische bakfiets MOMspiration

De paaaaden op, de laaaanen in!

Yeah man! Ik ben happy! Heppie de peppie met mijn nieuwste aanwinst. En wat voor één! Mag ik jullie vol trots presenteren: mijn super mooie bakfiets van Dolly Bikes. Als een blij kind scheur ik al een aantal dagen de paaaaden op en de laaanen in!

2B5FE8E2-444E-4046-848F-A8F899B956A5

Even terug in de tijd

Een paar maanden geleden besloten we mijn auto te verkopen en te gaan voor een bakfiets. Waarom? Omdat de auto meer stil stond dan dat ik erin reed. En eigenlijk is alles wat ik nodig heb in de buurt: de supermarkt, mijn werk, het kinderdagverblijf. Op de dag dat ik mijn auto gedag zwaaide, had ik een knoop in mijn maag. Ik was toch behoorlijk verknocht aan mijn auto én de luxe. Het was dan ook best wel even wennen dat ik niet meer zomaar overal heen kon scheuren. Natuurlijk had ik wel gewoon mijn fiets maar ik als toch best wel af en toe lui wezen, moest mezelf er in het begin echt wel even toe zetten. Maar, ook dat kwam goed. Hup de meiden voorop en achterop en GO. Precies zoals mijn moeder vroeger ook altijd deed. Geen gezeur en gaan met die banaan.

Niet veel later zijn we naar Recreatiespeelgoed in Kampen geweest. Daar konden we een hoop verschillende bakfietsen testen. Twee wielen voor of toch liever één? Één bankje of toch liever twee? Met ondersteuning of zonder? Een houten bak op polyester? Er was zoveel keus! Maar daar werden we goed bij geholpen. Uiteindelijk zijn we voor de bakfiets van Dolly Bikes gegaan mét ondersteuning.

Ennn toen begon het wachten. En laat ik nou als mega ongeduld (nou ja, soms dan) wachten heeeel erg lastig vinden wanneer het om iets heel leuks gaat! Het leuke is dat je bij Dolly Bikes de kleur helemaal zelf kunt samenstellen. De kleur van het frame, de kleur van de bak. Hierdoor duurde het wat langer (want mijn kleurenpakket was niet op voorraad) maar het was het wachten waard!

 

Vorige week was het dan zover

Ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat de bakfiets binnen was en dat hij rij-klaar gemaakt zou worden. Whihooooo! Ik deed mijn vreugdedansje door de woonkamer en fantaseerde over de fietstochten die ik zou gaan maken met de meiden. De hele dag liep ik op wolkjes. Wat kan je dan blij zijn met iets nieuws hè? Ik wel hoor!

Een paar dagen later stapten we in de auto mèt aanhanger en reden we naar Kampen. Ennn daar stond mijn fiets te shinen hoor! We kregen een complete uitleg en deden nog een testrondje. Helemaal happy reden we weg! Wat een fijne service. Over service gesproken: je kunt bij Recreatiespeelgoed een bakfiets van Dolly Bikes een dag testen. Zo kun je helemaal ervaren of deze bakfiets bij je past of dat je toch liever voor één van de andere bakfietsen gaat. Oh en ze hebben op dit moment een hele mooie actie! Dus mocht je nou ook interesse hebben in een bakfiets, dan zou ik zeker eens een kijkje gaan nemen. Op de website www.recreatiespeelgoed.nl of nog leuker, gewoon even langs gaan. Ze verkopen trouwens ontzettend veel; niet alleen fietsen maar ook buitenspeelgoed.

 

Wij hebben nog geen moment spijt gehad van onze aankoop. Ik geniet er echt enorm van! We rijden er even snel mee naar de supermarkt maar lange afstanden naar het bos of naar de andere kant van de stad zijn ook prima te doen. Zeker met de ondersteuning die op de fiets zit. Je komt veel makkelijker de fietsbruggen op en laten we die nou heel veel in Lelystad hebben. Ideaal dus! Wij pakken de fiets een stukje sneller dan de auto. En dat heeft zo z’n voordelen: je bent lekker buiten, je beweegt meer (want ja, ook met de ondersteuning moet je gewoon fietsen) én het is toch ook een stukje beter voor het milieu.

En jij? Ben jij ook een bakfietsmoeder (of bakfietsvader)? Vertel eens, waarom heb jij gekozen voor een bakfiets? En heb jij nog mooie tips die je kunt delen? Let us know!

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: