Annette op de Osorno Vulkaan - MOMspiraiton & Kari Traa

Of ik goede voornemens voor 2019 heb? No way! Alstublieft niet.

Tijdens zo ongeveer ieder gesprek dat gevoerd wordt de dagen voor en na de jaarwisseling gaat het erover: Goede Voornemens. Leuk hoor om te horen hoe de medemens van plan is om vastgelopen projectjes op te gaan pakken, te stoppen met roken, positiever in het leven te willen staan en met stip op 1: gezonder eten en méér sporten. 

Om heel eerlijk te zijn: Ik kan hier dus niet tegen. Het roept een soort allergische reactie in mij op wanneer het gaat over ‘in het nieuwe jaar ga ik het allemaal anders doen’ of ‘in januari ga ik er écht mee beginnen.’ Ik vind het zelfs RAAR dat je niet al op de dagen vóór 1 januari gaat werken aan de dingen die je wilt veranderen in je leven als je dat toch al van plan bent. Wat maakt een datum nou uit?? Je kunt er toch al mee beginnen op het moment dat je het wilt of dat je het bedacht hebt?

Natúúrlijk begrijp ik heus wel dat zo’n datum als een stok achter de deur kan werken. Natúúrlijk zie ik in dat wanneer je zo’n voornemen hardop zegt tegen mensen het vaak ook gemakkelijker is om je eraan te houden (omdat je er door hen aan herinnert zult worden en je niet wilt falen). Natúúrlijk vind ik het top dat mensen ín zijn voor verbetering en bewust de tijd nemen na te denken over:

Wat wil ik anders en beter in mijn leven?

MAAR MIJN PUNT IS…..

….dat ik het nogal weinig vind om hier maar 1 keer per jaar zo bewust mee bezig te zijn. Wanneer jij iets anders en beters wilt in je leven, dan kun je daar ook op 3 maart of 16 november mee beginnen. Op het moment dat jij denkt dat er iets niet pluis is en je toe bent aan verandering, dan start je daar toch à la moment mee?

Waarom zou je jezelf niet iedere dag van het jaar uitdagen om je allerbeste zelf te zijn?

sidebar-header.png

NOTE TO SELF: BE MY BEST ME EVERY SINGLE DAY!

 

Maar ook:

14482312_1233037126746708_8883832791679107072_n

Leg jezelf voor het invoeren van je veranderingen geen FBI-waardige druk op. Wanneer je die goede voornemens (op ieder willekeurig moment van het jaar) écht gaat doorvoeren is het ook oké wanneer je er eens een keer even geen zin in hebt. Wanneer je gewoon lekker even negatief wilt zitten te lopen te zijn of grote drang hebt om een een zak patat met satésaus eén mayo weg te werken. 

Weet je? Doe gewoon waar jij je goed bij voelt. En voelt het niet goed? Dan doe je het toch wat aan? Right here, right now. 

Regel het.

Je hebt niet alleen op 1 januari een nieuwe kans, maar op ieder -door jou gekozen- moment. 

Dus. DE vraag of ik goede voornemens heb voor 2019, hoef je niet te stellen. Want: als ik iets had willen veranderen, dan had ik dat gisteren al gedaan. En alle andere dingen die op m’n wishlist staan? Zoals een kinderboek schrijven over ons jaar op reis en fotoalbums maken van de reis en alles daarna. Die wensen staan daar prima op de lijst. Dat komt wel wanneer het komt. Ik ben gewoon niet zo streng voor mezelf en dat rolt heerlijk. Verder weet ik ook nog helemaal niet hoe morgen zal gaan verlopen. Laat staan een week, een maand of een heel jaar. We nemen het zoals het komt en zien van daar wel verder.

Doe jij wel aan goede voornemens? Of durf je dat niet meer te zeggen na al dat geraas van mij ;-)?!

Liefs,

Annette

PS: Thaddeus -le Boyfriend- wees mij op een interessant artikel dat ook wel op dit onderwerp slaat. Degene die het geschreven heeft, meneer Tim Ferriss, doet niet meer aan New Year’s Resolutions, maar aan Past Year Reviews. Kort samengevat: hij bekijkt zijn agenda van het afgelopen jaar en alle dingen die hij als positief ervaren heeft en hem energie/kracht gaven, gaat hij aankomend jaar weer doen. Alle dingen die hem een negatief gevoel gaven, zet hij op z’n NOT TO DO List voor het komende jaar. 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Of ik goede voornemens voor 2019 heb? No way! Alstublieft niet.

  1. […] Heb je m’n vorige blog gelezen over goede voornemens voor het nieuwe jaar? Dan weet je dat wanneer ik iets wil veranderen, dat liever gister al gebeurd is dan het op de planning te moeten zetten voor morgen. Maarrrr er is 1 grote verandering die ik teweeg wil brengen en waar jullie hulp voor nodig is. Ook deze verandering had eigenlijk gisteren al geregeld moeten zijn. Dat is helaas nog niet gebeurd. Hoogstwaarschijnlijk gaat het morgen zelfs nog te vroeg zijn voor deze Mama Missie. Het kost veel meer tijd, het kost veel meer moeite. Maarrrrrr wanneer we er samen keihard voor gaan, dan kan het lukken. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: