Aan een ieder voor wie de feestdagen niet prettig zijn….. Ik denk aan jou!

De alleraardigst bedoelde wensen als “Prettige feestdagen!” “Fijne kerst toegewenst!” “Geniet van deze mooie tijd!” vliegen je deze dagen om de oren. Voor velen is dit een zeer normale gang van zaken en zij kunnen dan ook breeduit lachend de ander ‘hetzelfde’ terugwensen. Maar, er zijn heel wat mensen bij wie die woorden heel anders binnenkomen. Want: niet iedereen heeft zin in de feestdagen. Laten we hier alsjeblieft ook bij stilstaan. Ik wil hen, of misschien wel jou, laten weten dat er, aan jou, met heel veel liefde gedacht wordt. 

Screen Shot 2018-12-24 at 20.05.45

Natuurlijk is het belangrijk om niet alleen tijdens deze feestdagen -maar het hele jaar door- stil te staan bij mensen die verdriet of gemis ervaren. Maar in deze tijd -juist door die goedbedoelde confronterende wensen en het nationale verwachtingspatroon van ‘samen moeten genieten’- kunnen de feestdagen behoorlijk uitdagend zijn. Dus: een lief berichtje, dikke knuffel, bosje bloemen of spontane uitnodiging zijn dan GOUD waard. Een klein gebaar van oh zo grote waarde.

Doe je met mij mee?

liefs,

Annette

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Aan een ieder voor wie de feestdagen niet prettig zijn….. Ik denk aan jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: