Yessss, 2019 kom maar door!! Wij hebben er zin in!

Oh YEAH! De laatste dag van 2018!

Terwijl ik zit te typen staat de Surinaamse runderstoofpot op het vuur te pruttelen, hebben we de kerstboom naar buiten geslingerd (wel de kerstballen er even uit geplukt) en zit ik nog in mijn badjas en spelen de kinderen met hun poppen. Heerlijk dagje dus, niks geen eindejaarsstress of wat dan ook. Daar doen wij niet aan hoor, nergens voor nodig.

Maar waar ik even over schrijven wilde zo aan het einde van het jaar… Ik ben dus dòl op goede voornemens! Ja echt! In tegenstelling tot mijn lieve vriendin Annette vind ik het heeeerlijk om aan het einde van het jaar de balans op te maken en nieuwe voornemens te maken, haha. Ja serieus, daar kan ik heel wat tijd druk mee zijn hoor! Gewoon lekker op de bank met een kop thee, onder de douche of wanneer ik niet kan slapen. Of ik dan in het wilde weg allemaal niet realistische plannen maak? Neeee natuurlijk niet, dat gaat op een iets andere manier. Kijk:

Mijn jaarlijkse evaluatie moment.

Zo aan het einde van het jaar denk ik terug aan het afgelopen jaar. Dan pak ik altijd mijn agenda erbij. Waarom mijn agenda? Omdat ik ALLES op schrijf in mijn agenda. De leuke dingen die ik heb ondernomen maar ook de minder leuke dingen schrijf ik ook op. Bijzonderheden, dingen waar ik blij van werd, dingen waar ik dankbaar voor was en ben, ALLES. En dat is zo leuk om door te lezen! Ik kijk wat ik gedaan heb met de plannen die ik gemaakt heb. Zijn ze uitgekomen? Waarom wel of waarom niet? I LOVE IT! Natuurlijk blijft het niet bij een evaluatie aan het einde van het jaar. Het hele jaar sta ik stil bij nieuwe plannen, dingen die ik wil veranderen of ondernemen. En als ik dat op dat moment wil veranderen of doen dan doe ik dat. Maar soms heb ik ook gewoon lange termijn plannen. Plannen die ik niet direct kan of wil uitvoeren. Dingen die echt wel komen, maar niet op dit moment. En daar ben ik okay mee.

066F7D05-56F3-49F9-86E5-858C9C993A40

Voorbeeldje: Jaren lang heb ik veel gesport. Ik liep veel hard, genoot er enorm van. Toen de meiden kwam veranderde dit. Het was voor mij niet meer prio nummer 1. En dat voelde soms goed maar soms ook helemaal niet. Dit jaar heb ik me daarbij neergelegd en heb ik besloten het aan het einde van 2018 nog eens op nieuw te bekijken. Nu de nachten een stukje beter gaan en wij onze draai gevonden hebben in hoe om te gaan met slechtere nachten, krijg ik weer meer ruimte en energie voor dit soort dingen. Voor 2019 heb ik mijn ingeschreven bij Bear Up Crossfit Tijd om mijn lichaam weer sterk te maken en fit te worden. Stiekem zie ik er ook wel een beetje tegenop hoor want mijn conditie is inmiddels -100. Maar goed, slechter kan het niet worden haha.

In 2019 wil ik dingen gaan doen die ik op mijn lange termijn voornemens lijstje heb staan. Waarom? Omdat ik denk dat het er de tijd voor is in 2019. Dingen waar ik blij van word, die me energie geven en me gelukkig maken. Creatief bezig zijn, muziek maken. Vroeger was ik altijd creatief bezig. En ik heb jaaaaaren viool gespeeld. Allemaal dingen waarvan ik weet dat ik daar altijd intens van genoot maar die ik al heel wat jaren niet meer doe. Dingen die bij mij horen maar waar ik geen tijd meer voor vrij heb gemaakt.

Met het creatief bezig zijn ben ik gisteren begonnen. Onder het mom ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’, heb ik een paar grote bollen wol besteld een paar weken geleden en gisteren heb ik een grote chunky wool blanket gemaakt. Trots dat ik ben! En weet je wat nou het leuke is? In het nieuwe jaar wil ik ze gaan maken en verkopen. Een deel van het geld gaat naar het doel ‘Je geld of mijn leven’. Pas geleden was daar een hele aangrijpende docu over bij de Evangelische Omroep Ik was ontzettend onder de indruk. De eerste bestellingen stromen al binnen. Dat vind ik dan zo leuk!

Als ik eraan denk dan krijg ik van die blijdschap kriebels!

Ik heb zin in 2019! We gaan er een gelukkig, energiek, mooi, fit, muzikaal en creatief jaar van maken. Kom maar door! En als ik niet al mijn lange termijn plannen heb uitgevoerd? Dan schuif ik ze gewoon lekker door 😉 Maar plannetjes maken, mezelf ontwikkelen zal ik altijd blijven doen. Gedurende het jaar en nog even extra aan het begin van een nieuw jaar.

En jij? Heb jij bijzondere misschien wel lange termijn voornemens? Dingen die je graag zou willen doen het aankomende jaar? Ik ben benieuwd!!

Geniet volop van de jaarwisseling vanavond met je geliefden om je heen. Knal het nieuwe jaar vol liefde, positiviteit en vreugde in!

Dikke knuffel voor jullie! ❤

 

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: