Wat mij interesseert: de ‘Opgejaagd’ podcasts van Jennifer Pettersson.

Al maanden zit ik te broeden op een blog met een titel die ongeveer gaat klinken als ‘Alle CITO toetsen het land uit’ of ‘Waarom scheren we basisschoolleerlingen van dezelfde leeftijd over 1 kam?’. Ik kletste hier (al hardlopend door het Amsterdamse Bos) over met mijn collega Daan (ja, zo vergaderen wij wekelijks), die precies hetzelfde in deze kwestie staat. Wij mogen onszelf heel gelukkig prijzen dat we werken op een school die staat voor ‘Thinking & Learning’ en niet (zoals bijna alle Nederlandse scholen) voor ‘Teaching & Testing’. Daan raadde mij aan om de podcasts van Jennifer Pettersson eens te luisteren, genaamd ‘Opgejaagd’. Hij wist zeker dat ik dit heel interessant en herkenbaar zou vinden. Daan kreeg groot gelijk. Wow. Ik kan niet stoppen met luisteren!

Jennifer is een Zweedse vrouw met twee jonge dochters in het Nederlandse onderwijssysteem: eentje op de peuter- en de ander op de kleuterschool. Jennifer haar man is Nederlands. Nooit heeft Jennifer zoveel terugverlangd naar haar geboorteland als nu haar kinderen naar school gaan. De verschillen tussen Zweedse en Nederlandse scholen zouden haast niet groter kunnen zijn. Ze voelt zich bij het Nederlandse onderwijs niet prettig en overweegt terug naar Zweden te verhuizen. Speciaal voor het onderwijs.

Tijdens de podcasts spreekt Jennifer met allerlei verschillende mensen die ook een uitgesproken mening hebben over het Nederlandse onderwijs. Ze luistert aandachtig naar hun verschillende verhalen. Later bespreekt ze alles met haar man. Samen wegen ze af wat ze nu echt van het Nederlandse onderwijs vinden. Komt een verhuizing naar Zweden dichterbij? Want wanneer ze Jennifer’s Zweedse (en kritische!) zus lovend horen spreken over het onderwijs van háár kinderen klinkt dat als een logisch vervolg.

Inmiddels heb ik 3 podcasts geluisterd en kan ik niet wachten op weer een autorit zonder kids. Dan kan er eindelijk met volle aandacht verder geluisterd worden. Wellicht na aflevering 9 genoeg inspiratie opgedaan voor dat blog waar al maanden op gebroed wordt. Want m’n missie staat in de steigers: Alle CITO en andere gestandaardiseerde toetsen het land uit!

Ben je ook nieuwsgierig? De 9 podcasts zijn via de (paarse) Podcast app op je iPhone of Ipad te beluisteren of via de website van VPRO.  

Opgejaagd VPRO - Jennifer Pettersson

Veel luisterplezier!

Laat je weten wat je van de podcasts vond?

 

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Wat mij interesseert: de ‘Opgejaagd’ podcasts van Jennifer Pettersson.

  1. Dag Annette,

    We ontdekken hem net pas, je mooie post (we is: Jennifer en ik). Wat leuk dat je zo enthousiast bent over Opgejaagd! We zijn benieuwd of je de serie hebt uitgeluisterd en hoever je bent met de missie tegen de Cito’s. Mocht je behoefte hebben aan nieuw luistervoer: met schrijfster Lynn Berger heb ik voor de Correspondent de podcast “De Tweede” gemaakt, een 7-delige serie over hoe het echt is om een gezin te runnen of erin op te groeien. Met jawel, een glansrol voor Jennifer 😉

    Hartelijke groet,
    Jair Stein (de man van)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: