Kan het hier nou nooit eens normaal gaan?

Serieus. Ik denk dat we maar een cd’tje moeten opnemen met alle teksten die we tijdens het diner uitkramen als ouders zijnde: “Blijf zitten op je stoel”, “Volgende hap,”, “Ook je groenten eten”, “Niet van tafel voordat iedereen klaar is”, “Pas op! Je bord valt zo van tafel!”, “Pas op! Je beker valt zo van tafel!” “Haal die vinger eens uit je neus”, “Haal die vinger eens uit je….”, “Neem nou een ha-ap”, “Van eten word je heel groot en sterk, dus kom op: eet je bord leeg.” Zetten we die om 18.00 uur op repeat wanneer het eten geserveerd wordt. Kunnen wij in de tussentijd lekker in bad ofzo. Want écht, het is iedere avond hetzelfde liedje. Compleet met broccoli in de oren, vork in de haren en snot op je vlees. Kan het hier nou nooit eens normaal gaan??

Nope. Dat kan het niet.

DIT is het nieuwe normaal.

Part of the deal wanneer je met (kleine) kinderen in huis leeft.

En weet je: Wij vinden het eigenlijk heerlijk hilarisch. We hebben geleerd om regelmatig even uit te zoomen en onszelf vanaf een afstandje te observeren. Een aanrader. Echt! Wanneer je het zo bekijkt, is het keihard genieten en kun je een goed potje gieren om jezelf en je kids.

atjp-181

Meestal dan hè. De kans bestaat ook dat het lontje niet lang genoeg is om de benodigde afstand te pakken. Dan hoeft er maar 1 vork te vallen om het lontje aan te steken en de bom te laten ontploffen.

En die kan KNALLUH!!!

Screen Shot 2018-03-19 at 22.40.25

Ook DAT is heel normaal.

Weet je wat nog meer helpt om dit soort situaties met een korreltje zout te nemen? Door te beseffen dat het OVERAL hetzelfde gaat. Tijdens het reizen hebben we bij heel wat gezinnen (thuis) kunnen zien dat allerlei uitdagende zaken van het ouderschap helemaal universeel zijn. We zouden de ‘Aan Tafel Met Kids CD’ ook in het Spaans, Afrikaans, Engels, Xhosa en Japans op kunnen nemen. En we hebben al inspiratie voor een ‘Aan- en Uitkleed CD’ (Met de hits: “Sta nou toch eens stil”, “Kom hier als ik je roep” en “Niet wegrennen! Kom terug. NU!”), een ‘Niet Je Broertje Of Zusje Pesten CD’ (“Voorzichtig!”, “Laat dat haar los!”, “Lief zijn voor elkaar” en “Dat mag écht niet!”). 

Screen Shot 2018-03-19 at 22.45.17
SMILE!!!!

Oh lieve mama’s en papa’s. Het is niet altijd even makkelijk. Moeilijk zelfs. Maar maak het allemaal niet erger dan het is. De dagelijkse uitdagingen horen erbij. Dit maken we allemaal mee. Ook het gevoel van falen. Dat maken we allemaal mee. Ook het gevoel dat je even werkelijk geen enkel idee hebt waar je mee bezig bent. Dat maken we allemaal mee. 

Dit is normaal.

Jij bent normaal.

Je doet het SUPER!

liefs,

Annette

PS: Gisteren tijdens het avondeten vroeg ik aan Jools & Pippa of ze ‘niet normaal’ konden poseren voor de camera, omdat ik foto’s nodig had voor een blog. En wat denk je??? Gingen ze opeens braaf hun bordje leegeten. Ja doeiiiii!! Dat is dus dan weer NIET normaal.

FullSizeRender 17

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, boot en camper. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april doen ze een ‘Rondje Nederland waarbij ze o.a. zullen verblijven op het ss Rotterdam, in de Efteling, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterPark Sandur.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_3317

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: