Eliza was here Quinta Verde Sintra Portugal MOMspiration

Yesss! Onze zomervakantie is geboekt! We gaan naar……

Stuiterdestuiter, huppeldehup en vlinderdefladder in onze buikjes. We hebben niet normaal veel zin in de zomervakantie. Hij valt dit jaar wel een beetje eerder dan de rest van Nederland, want na 7 juli mag ik met m’n bijna 35 weken en 6 dagen geen vliegtuig meer in. Dan vervalt m’n Fit to Fly verklaring. Dussss zal onze Two Weeks of Summer Babymoon Trip precies voor die datum plaatsvinden. En waar?? We gaan naar…. ons geliefde Portugal! De voorpret van de allerlaatste vakantie met z’n viertjes is zoals je leest al helemaal op standje aan. We kijken dagelijks even naar de foto’s van de twee parels van adresjes die trouwe vriendin Eliza (ja, die van Eliza was here) voor ons uitgezocht heeft. Ik zal stoppen met je nog nieuwsgieriger te maken en je gauw de foto’s laten zien waar wij zo enthousiast van worden.

De eerste week van onze zomervakantie in Portugal: Quinta Verde Sintra

We vliegen op Lissabon en rijden in 30 minuten vanaf het vliegveld met onze huurauto (die is bij onze boeking bij Eliza was here bij de prijs inbegrepen) naar het plaatsje Terrugem, waar onze accommodatie, genaamd Quinta Verde Sintra zich bevindt. Terrugem ligt op 10 minuten rijden van het sprookjesachtige dorp Sintra. Hier zijn Thaddeus en ik met z’n tweetjes in juli 2011 geweest en daarna nogmaals met Jools & Pippa erbij in december 2016. Maar we kunnen geen genoeg van de Costa de Lisboa krijgen: wandelen over de boulevard van Cascais naar Estoril, met de trein naar Lissabon en het gave Oceanario aquarium, bodyboarden en surfen op de vele, vele stranden en staren naar dat te gekke paleis van Sintra. 

Voor een fijne terugblik kun je ons filmpje en onderstaande foto’s bekijken:

Dat surfen en bodyboarden laat ik dit keer aan Thaddeus en Jools & Pippa over. Met 34/35 weken zwanger is dat wellicht niet zo’n strak plan. Ja mensen, verstandige woorden hè van deze eigenwijze sporty spice zwangere mama 😉 Ik zie mezelf wel op het strand liggen en Mommy Magazines lezen. Of wat laatste baby items shoppen in Lissabon. Helemaaaal niet verkeerd ofzo. Prima compensatie van het niet kunnen surfen.

Leuke Lissabon (Baby) Shop Tips: Yes please!

De tweede week van onze zomervakantie in Portugal: Fazenda Grande

Vanuit Terrugem/Sintra zullen we met onze huurauto reizen naar de tweede bestemming: Fazenda Grande in Tavira. Dit leuke plaatsje ligt in de Algarve en dat betekent dat we op een Mini Road Trip van 3 uur en 15 minuten gaan. Zo leuk om in die tijd lekker door het raam naar buiten te gluren en te zien wat voor moois we tegenkomen onderweg.

In de Algarve ben ik nog nooit geweest, dus daar ben ik heel benieuwd naar. Mocht je leuke tips hebben voor deze regio, dan zijn die heel welkom! 

Maar eerst even wat foto’s van Fazenda Grande. Dat maakt de voorpret nog leuker!

Zin zin zin!

Heb jij ook een leuke reis in het vooruitzicht? Of heb je inspiratie nodig? Dat laatste ga ik je zeer binnenkort geven. Dan zet ik onze allerleukste vakantieadresjes op een rij voor jou. De aanbevelingen van andere moeders met jonge kinderen hebben ons namelijk ook al op de fijnste plekken gebracht. Zoals campings Moulin des Jarasses en Maissonneuve in Frankrijk en vakantiepark Terspegelt in Noord-Brabant. We zouden er zo weer naar toe gaan. Die tips waren fantastisch en geef ik met liefde door aan jou. In de vorm van een uitgebreid lijstje met adresjes binnen Europa.

Zal deze aanbevelingen van Eliza in Portugal er ook bij zetten, want daar vertrouw ik blind op.

 

Liefs en tot gauw (on- of offline)!

 

Annette

 

PS: Wie zien Anouk en ik zaterdag op het We Are Pregnant event in de Werkspoorkathedraal in Utrecht? Zou super leuk zijn om je daar te ontmoeten!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: