“Hoe iedere dag sporten mijn leven veranderde…”

Wat begon als een gekkig experiment ergens in september is inmiddels ongemerkt uitgegroeid tot een totaal nieuwe levensstijl. In eerste instantie wilde ik dus eens een week proberen hoe het zou voelen om iedere dag een workout te doen – in welke vorm dan ook. En na een paar dagen voelde ik al zo’n positief verschil, dat het met gemak een week vol te houden was. 

its_not_about_having_time_it_s_about_making_time

Een week werd twee weken. Twee weken een maand en inmiddels heb ik er 3 maanden opzitten. Zonder dat dit als een opgave voelt. Wanneer je denkt: “Waar haalt ze de tijd vandaan???” Check bovenstaande quote. It’s allll about priorities. Een workout kan altijd en overal.

In 3 simpele stappen kun je je leven op een heerlijke manier verrijken. Doe je mee??

Om stap 1 af te kunnen vinken hoef je alleen maar je sportkleding aan te trekken (of even een nieuwe set te kopen haha!)

img_6222
Zo. Stap 1 = CHECK (Hou ZOVEEL van deze Kari Traa outfit…)

Stap 2 is om dan ook nog daadwerkelijk in beweging komen. Every damn day.

Leuk dat je er zo leuk uitziet, maar je gaat niet in dat snelle pakske met je billen op de bank zitten. No no no no girl! Nu nog beslissen WAT je gaat doen. Kies je voor een workout via een bepaalde organisatie, thuis of wat actie in de taxi buiten in de tuin, op straat of het park?

Het fijne van met een les meedoen (bijvoorbeeld Mom in Balance, CrossFit, in de sportschool of met een PT) is dat iemand die er verstand van heeft jou kan vertellen wat je moet doen. Ook heb je een stok achter de deur wanneer je een abonnement hebt en/of je weet dat je ergens rond een bepaalde tijd verwacht wordt.

Het fijne van thuis een workout doen is dat het op een zelfgekozen moment kan. Heb je zelf geen inspiratie of vind je het lastig om oefeningen te bedenken, dan zijn er online miljoenen coaches te trappelen om jou te motiveren. Denk aan Insanity, Barre3, Cassey Ho (Blogilates) of Billenbenentrainen.com. Genoeg keus, dat is zeker.

Je kunt heus zelf ook wel wat in elkaar flansen (een combinatie van squats, push-ups, planks, dips is altijd effectief!), maar dan is het VAN GROOT BELANG dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Een verkeerd uitgevoerde oefening kan vervelende blessures opleveren en dat is natuurlijk het laatste dat je wilt. Zorg er dan ook voor dat je thuis-workouts een aanvulling zijn op de trainingen die je met een professional uitvoert die jou kan aanleren hoe de oefeningen horen te gaan. Met die tips in gedachten kun je thuis op herhaling.

Hoe ik STAP 2 uitvoer?

Als werkende mama van 2 kleine kids en vriendin van een (manueel) fysiotherapeut die vaak ’s avonds werkt moet ik creatief omgaan met de momenten waarop een workout mogelijk is. Op de dagen en avonden dat ik alleen met de kids thuis ben plan ik een thuis-workout in of ga met de dubbele buggy samen met de meiden een rondje rennen. Halverwege stoppen we ergens zodat de meiden kunnen spelen en ik burpees of andere full-body oefeningen kan doen.

Wanneer vriendlief thuis is en ik wil niet al te lang wegblijven (omdat ik dat zonde vind van de we-time) trek ik een sprintje om toch even lekker wat gedaan te hebben.

De workouts in de sportschool of de CrossFit box doe ik gelijk uit m’n werk vandaan, wanneer de meiden nog bij de opvang of oppas zijn. Heerlijk om tussen andere fanatiekelingen in of samen met hen te sporten.

De combinatie van deze verschillende workouts die variëren van 10 minuten tot een uur passen prima in onze week. En wanneer we kunnen gaan we er ook gezellig met z’n viertjes op uit om te sporten. Zo gezellig! Jools & Pippa zijn heel goed in burpees en sit-ups haha!

STAP 3: En nu volhouden – Op naar de Healthy Flow & Glow!

In het begin voelt het best gek om iedere dag een workout (in welke vorm dan ook) te doen, maar je zult zien dat het steeds gemakkelijker en op een gegeven moment zelfs vanzelf gaat. De beste verslaving die er bestaat! Andere bijkomende voordelen waardoor je het vol gaat houden zijn:

 • Je lichaam gaat echt ‘vragen’ om gezond eten = Healthy Flow
 • Je gaat je lichaam zien veranderen
 • Je voelt je lichaam veranderen = strong is size perfect 
 • Je staat ’s morgens een stuk frisser en vrolijker op = Je ziet veel minder beren op de weg = Je bent positiever
 • Mensen gaan vragen hoe het komt dat je zo straalt = Healthy Glow
 • Je ontmoet leuke mensen tijdens het sporten
 • Je energie-level STIJGT als een malle
 • Inclusief het zelfvertrouwen
 • Het welverdiende bankzitten voelt verdiender en relaxter dan ooit

Dat gezonde eten is echt te grappig, want ik had NOOIT NOOIT NOOIT verwacht dat ik met zoveel zou geven om groenten en proteïnen. Zelfs niet in de tijd dat ik nog ‘officieel’ aan topsport deed tijdens de hoogtijdagen als korfbalster op het hoogste niveau van Nederland. Met gemak loop ik alle snaaischappen in de supermarkt voorbij en ik ben al in geen tijden meer te vinden geweest bij de McD.
Nog nooit heeft mijn lijf zo goed en sterk gevoeld.

img_7420
Whahaha dit gaan m’n ouders nooit geloven: Ik lustte niet eens paprika!

OH en natuuuuuurlijk kan ik nog steeds een chocoladereep (Hands Offfff en/of Tony) wegwerken in een tempo waar je U tegen zegt. OH en natuuuuuuurlijk kan ik nog steeds genieten van heerlijke lazy days waarop vrij weinig uit handen komt. OH en natuuuuuuurlijk kan ik nog steeds klagen als een volleerd zeikwijf (vraag maar aan vriendlief, m’n moeder en collega’s).

Maar de algehele verandering is groot. ’t Koppie staat de goede kant op en het lijf is in fijne staat.

I LOVE IT.

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_2497

 

 

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

4 reacties op ‘“Hoe iedere dag sporten mijn leven veranderde…”

  1. Sowieso VET goed bezig!!!! Maar misschien leuk om eens te proberen om iedere dag in ieder geval ‘iets’ te doen? Heb vandaag in de woonkamer 4 rondjes van 30 squats, 10 push-ups, 20 sec Mountain climbers en 10 dips gedaan. Als afsluiter een minuut planken. Burn burn burn!!!!! En daarna heb ik het eerste uur geen trek in eten….!

   Like

 1. […] De Challenge om een week lang iedere dag te gaan sporten (in oktober 2016) heeft mij zoveel positieve energie gebracht, dat ik nog steeds zo goed als iedere dag sport. Deze buggy workout is -wat ik al zei- ontzettend laagdrempelig, want je kunt het altijd en overal doen. Vaak doen we een combinatie van een stuk hardlopen met allerlei oefeningen (burpees, squats, high knees, planking) waarbij de meiden meedoen of zelluf lekker spelen. […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: