Hoe gaat het nou echt met je?

Hoe reageer jij wanneer er aan je gevraagd wordt: “Hoe gaat het met je?”

De eerlijkheid hangt hoogstwaarschijnlijk af van verschillende factoren:

 • WIE de vraag stelt: Je BFF of een Long Lost Oud Dorpsgenoot
 • WAAR de vraag wordt gesteld: Op de bank met een kop thee vs In een winkelstraat.
 • HOE de vraag wordt gesteld: “Hejhoeissie/Hoestnou?” vs “Hoe gaat het nou écht met je?”

Stel je voor: Ik ben je BFF, we zitten op de bank met een kop thee en ik stel jou de vraag: Hoe gaat het nou echt met je?

vk-hoe-gaat-het

Daarbij horen wat hulpvragen die jou kunnen uitdagen wat dieper na te denken over je eigen situatie. Denk maar eens na over wat je daarop zou antwoorden.

 • Waar ben je heel dankbaar voor in jouw leven?
 • Wat zou je graag anders zien?
 • Met welke mensen zou je graag meer tijd willen doorbrengen? Waarom?
 • Van welke mensen word jij blij en krijg je positieve energie?
 • Welke mensen kosten jou energie, maar krijg je weinig van terug?
 • Hoe ziet jouw ideale week eruit?
 • Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?
 • Hoe vaak komen deze ideale situaties voor? Hoe kun je deze ideale situaties vaker creëren?
 • Vind je dat je genoeg tijd voor jezelf hebt/maakt? Wat doe je dan het liefst? Hoe blaas jij stoom af?
 • Hoe kun je ervoor zorgen dat je wel die tijd voor jezelf hebt wanneer je vindt dat het niet genoeg is?
 • Hoe gaat het met je liefdesleven? Hebben jij en je partner genoeg aandacht voor elkaar? Wat kun je hieraan veranderen en wat is hierin haalbaar in combinatie met de zorg voor de kinderen en jezelf?
 • Hoe vaak en op welke momenten voel jij je oprecht gelukkig? Wat laat jou stralen?
 • Wanneer heb je voor het laatst keihard gelachen?
 • Wanneer maakte jouw hart voor het laatst een sprongetje?
 • Als jouw antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het nou echt met je’ (nog) niet ‘goed’ is, wat moet er dan gebeuren om dat wel zo te laten zijn?

Natuurlijk kan het van week tot week of van dag tot dag of van uur tot uur of van minuut tot minuut of van seconde tot seconde variëren hoe het met je gaat. Zolang je ups en downs maar niet TE veel van elkaar verschillen en het over het algemeen goed met je gaat. Hier ben jij zelf verantwoordelijk voor en dien je dus ook aan te blijven werken. Je krijgt dit niet zomaar in je schoen of onder de kerstboom cadeau.

JIJ bent er ZELF verantwoordelijk voor dat het goed met JOU gaat

En weet je? Het is echt helemaal niet erg wanneer het (even) niet goed met je gaat. Hallo! Dat hoort erbij! Tik ‘m aan. Zolang je maar niet wegkwijnt in zelfmedelijden en werkt aan jouw way up.

En weet je? Het is ook gewoon pittig/zwaar/heftig/vermoeiend om alle ballen hoog te houden. Tik ‘m aan. ALLE moeders ervaren dit. Het grote verschil is dat de een meer kracht aan de negatieve ervaringen en gevoelens geeft dan de ander.

It is what it is. Er gaan de hele dag door 100000 dingen anders dan je misschien liever gezien had. It is what it is. Laat negativiteit zoveel langs je heen gaan en focus op het goede. Dat kun jij! Het vergt wat training, maar daar krijg je dan ook wat voor terug: heel veel smiles vanuit je hart!

En weet je? Juist doordat het allemaal best pittig is ervaar je de blije momenten dubbel zo hard. Nog nooit heeft bijvoorbeeld een dagje sauna zooooo relaxed gevoeld. Nog nooit smaakte een kop koffie zooooo lekker. Nog nooit had uit eten gaan zonder kids zooooooo relaxed gevoeld. Nog nooit was in m’n eentje GTST kijken zooooo chill geweest (hahahaha sorrrrrry: guilty pleasure!).

Om je te motiveren is hier een lekkere lading inspirerende quotes. Kunnen we de hele dag op shinen met z’n allen!

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer
Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_7889
How Feeling Happy & Thankful Looks Like 😀 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: